Çocukların matematik sevgisini arttırmayı hedefleyen ve çocuklara matematikte öğrendiklerini uygulama ve deneme imkânı sunan TALES MATEMATİK MÜZESİ Gezici Tırı Trabzon’a geldi.



Bu fırsatı değerlendiren Fevziye İlk/Ortaokulu öğrencileri köyden kalkıp Trabzon’a giderek matematiğin gizemli dünyasını görme imkânı buldu.
Fevziye Ortaokulu Müdür yardımcısı Selçuk Kahyaoğlu, matematik öğretmeni Zeynep Karagüzel ve Ayşen Sayın eşliğinde 60 öğrenci, Tales Matematik Müzesi'nde matematiğin daha önce hiç görülmemiş taraflarını keşfederek, görsel ve dokunsal olarak matematiği hissettiler.
 İkili sayma, olasılıklar, imkansız üçgen, Leonardo Da Vinci'nin köprüsü, alan-yarıçap, çevre -yarıçap, açılar, simetri, Pisagor teoremi, ünlü matematikçi John Nash'ın oyun teorisi ve Mimar Sinan'ın yapılarındaki sırları çocuklara hikayelerle anlatan Gezici Tales Matematik Müzesi öğrencilerin oldukça ilgisini çekti.
Okulun 4,5,6 ve 7. Sınıf öğrencileri oyunlarla matematiği uygulamalı olarak yeniden keşfedip, atölye çalışmalarına katılarak matematiğin günlük hayatımıza olan etkilerini gözlemleme fırsatı yakaladılar. Matematiği soyuttan somuta taşıyan proje ile matematiğe dokunma fırsatı da yakaladılar.