Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri "Gelecek İçin AR-GE" etkinliği kapsamında düzenlenen gezi programına katıldı.


 
 
Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cemile Kahyaoğlu yapılan gezi ile ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede şunları söyledi.
 
“GELECEK İÇİN AR-GE ETKİNLİĞİ”     
 
Kahyaoğlu; “Öğrencilerimizin gelişen ve değişen dünyada alanlarıyla ilgili teknolojik gelişmeleri takip edebilmesi ve farklı projeler üretebilmesi adına Gebze –İstanbul gezisi düzenledik. ‘Gelecek İçin Ar-Ge’ etkinliği kapsamında gerçekleştirdiğimiz İstanbul-Gebze gezimiz ilk gün Kocaeli Bilim Merkezini ziyaretimiz ile başladı. Bilim Merkezinde öğrencilerimiz bilimsel deneyleri yaparak yaşayarak gözlemledi. Buradan Gebze Teknik Üniversitesini ziyaret ettikten sonra  TÜBİTAK Yerleşkesine geçiş yapıldı. Öğrencilerimiz yerleşkede bulunan firmalar, TÜBİTAK Ar-Ge projeleri ve Desteklenen Projeler hakkında bilgi aldı. TÜBİTAK yerleşkesi içinde bulunan Serbest Bölgeyi ziyaret etti. İstanbul Kartal’da bulunan SanLab Simülasyon Merkezini ziyaret etti. Öğrencilerimiz burada kaynak ve iş makinesi simülasyonlarını kullanarak farklı deneyimler kazandı.
İkinci gün gezimiz Rahmi KOÇ müzesi ziyareti ile başladı. Öğrencilerimiz müzede dünden bugüne değişen ve gelişen teknolojik alet ve araçları yakından inceleme fırsatı buldu. 15 Temmuz Şehitler Abidesi ve İstanbul’un tarihi ve kültürel yerlerini ziyaretimiz ile gezimiz sona erdi.
Kahyaoğlu, Emeği geçen, destekleyen San Lab ekibinden Mustafa AYDIN, Salih KÜKREK ve tüm San Lab ailesine, Gebze Teknik Üniversitesi TTO’ya, Vakfıkebir Belediye başkanı Muhammet BALTA’ya, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN’e ve bu geziyi düzenleyen tüm öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederiz.” Dedi.