Vakfıkebir İlçesi Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu 1/A sınıfı öğrencileri, Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında farkındalık oluşturmak için yürüyüş düzenledi.



Çocuklarda vatandaşlık duygusunun daha da gelişebilmesi, fert duygusunun, birey duygusunun yerleşebilmesi ve kendi haklarına dair farkındalık kazanabilmesi için etkinlik düzenlendi. Çocuklar kendi haklarının farkındalığı içerisinde burada pankartlarını açıp şarkılar eşliğinde bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Yürüyüş boyunca öğrenciler ellerindeki çocuk haklarının yazılı olduğu pankartları ile çocuk şarkıları söyleyerek yürüdüler. Üzerlerinde, “Çocuklar Yarının Büyüğüdür”, ” Can, mal, ve beden dokunulmazlığı var”, “her çocuk eşit doğar” ve çocuk hakları yazılı sözlerin olduğu pankartları ile 14 Şubat Kurtuluş caddesinden Hükümet konağına kadar süren yürüyüş esnasında vatandaşlardan yoğun ilgi gördüler.  Kendilerine bu hakları sağlayıp onlara Çocuk Bayramı armağan eden Baş Öğretmen Atatürk’ün büstü önünde öğretmenleri Nermin Türkyılmaz ve Okul Müdür Yardımcısı Selçuk Kahyaoğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Minik öğrenciler, sağlık, eğitim, oyun, koruma-korunma, sosyal faaliyet ve birçok haklarını artık öğrendiklerini, kendi haklarının yanı sıra diğer çocukların haklarını korumak için çalışacaklarını söylediler.