Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezinin yılsonu faaliyetleri kapsamında oynanan “Ocak” adlı oyun izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.



Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde 6 aylık çalışma sonunda ortaya koyduğu oyunda bir aile hikayesi anlatılmıştır. Her işe umutla, heyecanla başlayan bir babanın işin sonuna varamadan yaşadığı hayal kırıklıkları, aileyi ayakta tutma çabası uğruna yapılan fedakarlıklar anlatıldı.
Oyunda baba karakterinin vermiş olduğu mücadelenin yanında dört kardeşin farklı özellikleri, aile içinde çatışmaları ve sonuç olarak ailenin ayakta kalması sade bir dille ortaya konuldu. Evin en büyüğü büyükanne ise kendini asil bir aileden gelmiş paşa ile evli olduğunu sanarak yer yer gülmece unsurların oluşmasına neden oldu. İzleyiciler tarafından beğeni ile izlenen oyun hem düşündürdü hem güldürdü.
Yedi kişiden oluşan oyunda rol alan oyuncular ilçemiz KYK öğrencileri Mehmet Usta, Gökhan Kaya, usta Öğreticilerimiz Leyla İskenderoğlu, Lale İskenderoğlu, emekli usta öğreticimiz Ayşe Bankoğlu, Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi öğrencimiz Arif Akın Sağlam, Beşikdüzü Anadolu Lisesi Öğrencisi Yunun Emre Cis. Oyunun yönetmenliğini Lale İskenderoğlu yaptı.
 300 kişinin izlediği oyun Vakfıkebir Fen Lisesi Salonunda oynandı. Oyunu ilçe kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkan vekili Ahmet Salih Birincioğlu, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Alp, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkan Yardımcısı Cemil Albayrak, Daire Amirleri, Okul müdürleri, Öğretmenler, usta öğreticiler ve vatandaşlar izledi.