Vakfıkebir Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantı açılış ve yoklama ile başladı. Açılış konuşmasında meclis üyelerine seslenen Belediye Başkanı Muhammet Balta, Ramazan ayının ilçemize ve insanlık alemine hayırlı olmasını dileyerek geçtiğimiz günlerde Vakfıkebir-Tonya Karayolunda 4 vatandaşın ölüyle sonuçlanan kazada ölenlere rahmet dileyerek ailelerine sabırlar diledi. Başkan Balta, karların erimesiyle bölgede yaşanacak olan felaketler karşısında vatandaşları dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi. 

Bir yıl süre ile görev yapacak encümen üye seçimi yapıldı. Üyeliklere Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinden Ali Bayram Tanrıverdi ve Enver İskenderoğlu seçildiler. Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliklerine Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ahmet Salih Birincioğlu, Erol Bahadır, Yusuf Sağlam, Ahmet Baştan ve Okan Bilgin seçildiler. İmar Komisyonu üyeliklerine ise Şerafettin Furuncu, Özer Aktaş, Fatih Sivri, Şenol Bülbül ve Selim Alp yapılan oylama sonucu seçildiler.

"BERFEY KREŞTE BAYRAM COŞKUSU" "BERFEY KREŞTE BAYRAM COŞKUSU"

Gündemin diğer maddesi olan denetim raporunu denetim komisyonu başkanı Şerafettin Furuncu meclis üyelerine okudu ve onaylandı. 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar Başkan Balta tarafından meclis üyelerine bilgilendirdikten sonra görüşülerek karara bağlandı.  Gündemin son maddesi olan Faaliyet raporu okunarak müzekkeresi yapıldıktan sonra Başkan Balta meclis üyelerine bilgi verdi. Yapılan oylama sonucunda plan ve bütçe komisyonuna oy birliğiyle havale edildi. İkinci gün yapılan toplandı da komisyonlarda görüşülen imar ile ilgili konular ve itirazlar oylanarak karara bağlandı. Belediye Meclisi Mayıs ayında toplanmak üzere oturum sona erdi.