Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu, Türkiye Satranç Federasyonu ve Vakfıkebir Belediyesi tarafından organize edilen Vakfıkebir Gençlik Merkezi Merhum Müdürü Mustafa Turupçu anısına Satranç turnuvasının 2. Tamamlandı.

Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulunda 6 Kasım 2019 tarihinde Vakfıkebir MYO, Türkiye Satranç Federasyonu ve Vakfıkebir Belediyesi işbirliğinde “Mustafa Turupçu’yu anma Satranç Turnuvası” düzenlenmiş ve geleneksel hale getirilmesinin amaçlandığı Vakfıkebir MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Soner Demirtaş tarafından vurgulanmıştı. Bu amacı gerçekleştirmek ve ani vefatı ile herkesi hüzne boğan merhum Mustafa Turupçu’yu anmak için bu yıl turnuvanın ikincisi “Online” olarak gerçekleştirildi.

Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir MYO, Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile 25 Kasım 2020 Çarşamba günü saat 13.00’te online olarak başlayan turnuva, Yüksekokul bölümlerinden öğrencilerin katılımıyla kıyasıya bir çekişmenin yaşandığı maçlar neticesinde tamamlandı. Turnuva sonucunda Bankacılık ve Sigortacılık bölümü 1. sınıf öğrencisi Aydan Buldağ birinci, Maliye bölümü 1. sınıf öğrencisi Muhammed Batuhan Kurt ikinci, Bankacılık ve Sigortacılık bölümü 2. sınıf öğrencisi Furkan Artuş ise üçüncü oldu.

Turnuvaya ilişkin duygularını açıklayan MYO Müdürü Soner Demirtaş; “Bu organizasyonu gelenek haline getirmek için gayret sarf ettiklerini ve önümüzdeki yıllarda da devam ettirip merhum Mustafa Turupçu’yu unutmayacaklarını vurguladı. Ayrıca turnuvaya katılan öğrencilerin ödüllerinin ise bahar döneminde yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte verileceğini ifade etti.”