Trabzon Valiliği tarafından Vakfıkebir ilçesinde görev yapan Mahalle Muhtarlarına yönelik Uygulama Otelinde eğitim semineri verildi.

46 muhtarın görev yaptığı Vakfıkebir ilçesindeki muhtarlar iki bölüm halinde, Hizmet İçi Eğitim Seminerine katılacaklar. İlki gerçekleşen seminerde, il ve ilçe yönetimi, muhtarlık müessesesi ve organları, muhtarların görev yetki ve sorumlulukları, muhtar bilgi sisteminin tanıtılması, adli tebligat sistemi, Covit 19 salgınında muhtarların görev ve sorumlulukları konuları İl İdari ve Denetim Müdürü Selami Turhal ve İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Mehmet Akbulut tarafından verildi.

Konuşmacılar Turhal ve Akbulut özellikle Covid 19 salgınına değindiler. Selami Turhal ve Mehmet Akbulut,  “ Salgın boyunca ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi olmayan vatandaşlarımıza, ihtiyaç duyabilecekleri gıda ve temizlik malzemelerini içeren paketler oluşturularak, ödeme gücü olan vatandaşlara bedeli mukabilinde; ödeme gücü olmayan vatandaşlarımıza ücretsiz olarak haftalık periyotlarla teslim edilebilecektir. Ayrıca kapsam dahilindeki vatandaşlar belli gruplara bölünerek, bu grupların ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir kamu görevlisi ile eşleştirilmesi, bu görevli üzerinden temel ihtiyaçların karşılanması gibi ilave tedbirler alınabilecektir. İl/ilçedeki kapsam dahilindeki vatandaş sayısı, ilçenin şartları göz önünde bulundurularak tedarike ilişkin tedbirlerden hepsinin veya hangilerinin kullanılacağı vali ve kaymakamlar tarafından belirlenecektir. Buna ilave olarak Valilerimiz koordinasyonunda Kaymakamlarımız/ Vali Yardımcılarımız tarafından sorumluluk sahalarında bulunan tüm Muhtarların katılımı ile elektronik iletişim grubu oluşturulacak, bu grup üzerinden sahada yaşanabilecek sorunlar anlık olarak takip edilerek ivedilikle giderilecektir. İhtiyaçlarını karşılayacak kimsesi bulunmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması süreci "Vefa Koordinasyon Grubu" tarafından yönetilecek olup, bu gurubun kararı, görevlendirmesi, koordinasyonu olmadan hiçbir kurum, kuruluş, STK tarafından yardım faaliyeti gerçekleştirilmeyecektir” dediler.

Vakfıkebir Uygulama Oteli’nde yapılan semineri İl İdari ve denetim müdürü Selami Turhal ve İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Mehmet Akbulut slayt gösterisi eşliğinde gerçekleştirdiler. Vakfıkebir Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz’de seminere eşlik etti. Hizmet İçi Eğitim Semineri Vakfıkebir için 20 şer kişilik iki gurup halinde planlandı. Trabzon il genelini kapsayan semire yaklaşım 700 muhtarın sadece 200’ünün katılacağı ve ilçe muhtar sayıları bölünerek verilmesi planlandı. Seminer sonrası muhtarlara teşekkür eden Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz, muhtarların zor ama şerefli bir görevi ifa ettiklerini söyleyerek verimli seminer olduğunu belirtti. Müdür Karadeniz,  tüm katılımcılara teşekkür ediyorum dedi.  Muhtarların ilgi gösterdiği seminer, karşılıklı fikir alışverişi ile sona erdi