Vakfıkebir İlçe Müftüsü Recep Şahan, gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ve Haber Müdürü Sadık Aydın ile bir süre sohbet ederek bilgi alışverişinde bulundu.

Vakfıkebir İlçe Müftüsü olarak atandıktan sonra tanışma ve nezaket amaçlı kurum ve kuruluşlarla sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, gerçekleştirilen sosyal ve kültürel faaliyetlere katılmaya çalışarak birlik ve beraberlik çalışmalarına destek veren Müftü Recep Şahan, bu kapsamda gazetemizi de ziyaret etti.

“VAKFIKEBİR HALKI MUHAFAZAKAR, İNANÇLARINA BAĞLI VE YARDIMSEVER”

Müftü Recep Şahan ziyaret sırasında yaptığı açıklamada; "Devletimizin bize yüklemiş olduğu toplumu din konusunda aydınlatma görevini en güzel şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Göreve başladığım günden bu tarafa tüm Vakfıkebir ilçesinin yoğun ilgisini gördüm. Vakfıkebir gibi tarihi destanlarla dolu bir ilçede, müftü olarak görev yapmak bana gurur veriyor. İnanıyorum ki ekibimizle beraber ilçemizde güzel hizmetler yapacağız. Müftü Şahan, Vakfıkebir halkının muhafazakar, inançlarına bağlı ve yardımsever olduğunu ve bu kısa sürede halkla kaynaştığını söyledi. Covid 19 salgını nedeniyle kapatılan camilerin açıldığını, bazı şartlara uyarak artık camilerde Cuma ve vakit namazlarının kılındığını vurgulayan Şahan, bu süre zarfında müftülüğümüzde görevli personelin Vefa Destek Grubu olarak halkımızın yardımına koştuğunu ifade etti.” Müftü Şahan, “Bu anlamda Camiler öncelikle namaz kılınan mekânlardır. Bununla birlikte, dini ve ahlaki konularla ailevi ve toplumsal sorunların konuşulduğu yerlerdir. Bu Hz. Peygamber (sav) efendimizin uygulamasıdır. Artık cami görevlisi mahallenin de görevlisi olarak hane ziyaretleriyle görev mahallindeki bütün sakinleri tanımalı. Covid 19 pandemisi öncesinde programlarımız şehit yakınları, gaziler, yaşlılar, engelliler, dini ve sosyal desteğe muhtaç olanlar başta olmak üzere tüm ahalinin ziyaret edilmesiydi. Bu programlarımıza inşallah pandemi sonrası kaldığımız yerden devam edeceğiz. Çünkü bir yerleşim biriminde sakinler öncelikle bilge kişiliğiyle öne çıkan hocanın etrafında toplanabilir. İmamlar, Allah sevgisinde, ona ibadette, kardeşlikte, birlikte yaşama ahlak ve hukukunda birliği, beraberliği, kaynaşmayı, vahdeti gerçekleştirmektir. Müftü Şahan, müftülük faaliyetleri hakkında da şunları söyledi: “Kız Kur’an kursumuz ve 4-6 yaş gurubu kreşimizde eğitimlere devam ediyoruz. Ayrıca hafızlık eğitimi alan çocuklarımız hem okula devam ediyor, hem de hafızlık eğitim alıyor. Bu yıl 10 Kız öğrencimiz hafızlığı tamamladı. Kendilerine hafızlık belgelerini takdim ettik. İlçe Müftülüğü olarak pandemi döneminde olmamız vesilesi ile kısıtlı ölçülerde çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz dedi.”

“İLÇENİN GÖREN GÖZÜ, İŞİTEN KULAĞI VE KONUŞAN DİLİ SİZLERSİNİZ”

Müftü Recep Şahan sözlerine şöyle devam etti. Şahan, “Bütün hizmetlerimizde yanımızda gördüğümüz gazetenizin yerel basında doğru ilkeli habercilik anlayışından hiç taviz vermemesi, İlçemizin birlikteliğine katkı sağladığını gözlemliyorum. Çalışmalarımızda da bizleri yalnız bırakmıyorsunuz. Ben bu anlamda bizlere destek olduğunuz için sizlere ve ekibinize teşekkür ediyorum. Müftü Şahan, önemli haberlerin halkımıza ulaşmasında gazeteniz önemli rol oynamaktadır. Bu anlamda bizlerde Büyükliman Postası Gazetesini ve sosyal medya hesabınızı takip ediyoruz. İlçe de ne oluyorsa gazetenizde yer alıyor. İlçenin gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili sizlersiniz. İlçede yapılan yatırımlar ve eksiklikleri sizlerin aracılığı ile öğrenme imkanı buluyoruz. Önemli haberlere imza atıyorsunuz. İlçedeki Programların duyurulmasında, kardeşlerimizin bilgilendirilmesinde ve farkındalık oluşturulmasında büyük katkıları olan siz Büyükliman Postası Gazetesine çok teşekkür ediyoruz dedi.

“İLÇEDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARI İLE VATANDAŞLAR ARASINDA BİR KÖPRÜYÜZ”

Samimi atmosferde gerçekleşen ziyarette Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu, İlçe Müftüsü Recep Şahan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyükliman Postası Gazetesi’nin kapısının her zaman diğer kurumlara olduğu gibi ilçe müftülüğüne de açık olduğunu belirten Kamburoğlu, Büyükliman Postası Gazetesi’nin amacının ilçede kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlar arasında bir köprü kurmak olduğunu ifade etti. Vakfıkebir ilçe Müftülüğünün vatandaşlara yaptığı hizmetleri yakından takip ettiğini söyleyen Yazı işleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu;”İlçe Müftüsü Recep Şahan’a nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.”