Tonya İlçe Müftülüğü görevini başarılı bir şekilde 2 buçuk yıl boyunca sürdüren Müftü Haki Özgül, Gazetemizi Ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ve Haber Müdürü Sadık Aydın ile bir süre sohbet ettiler.

“2,5 YIL BOYUNCA HİZMET ETMEYE ÇALIŞTIM”

Müftü Haki Özgül veda ziyareti sırasında yaptığı açıklamada; “2018 yılında Tonya ilçemizde göreve başladım. Tonya İlçemizde ki görevimiz sona erdi. O günden bugüne Tonya ilçemize hizmet etmeye çalıştım. Tonya ilçemizde din adına yapılan hizmetleri kurumun başında ben olduğum için ben yapmış gibi görünsem de kurumdaki diğer arkadaşlarımız imam hatiplerimiz, müezzin kayyumlarımız, Kur’an kursu hocalarımız, vaizlerimiz, veri hazırlama kontrol işletmenlerimiz, bürodaki arkadaşlarımız ve ismini sayamadığım ilçe Müftülüğü çatısı altındaki diğer kardeşlerimizle birlikte bu hizmetleri yaptık. Kurumun ve Tonya ilçesinin din anlamında yükselmesi için hep birlikte çalıştık. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. İşbirliği ve dayanışmayı kendimize prensip edindik. Kurum olarak bu birlik, beraberlik ve dayanışmaya özen gösterdik. İstişare kültürünü egemen kılmaya çalıştık. Bu çalışma programı doğrultusunda hedeflerimize ulaştık. İşte bu anlamda bizler işbirliği ve dayanışmayı ön plana çıkartarak ilçemizdeki din hizmetleri anlamındaki yardımların gerçekleşmesine vesile olduk. Bu yatırımları yaparken milletvekillerimizden, kaymakamımızdan, belediye başkanımızdan, tüm kamu kuruluşlarından, oda temsilcilerinden ve esnaflarımızdan destek aldık. İlçede din hizmetleri anlamında yapılan hizmetlerin bundan sonrada devam edeceği inancını taşıyorum. Bu anlamda içim rahat ve buradan huzurlu ayrılıyorum. Tonya ilçemiz hizmetlerin en iyisini hak eden bir ilçedir. Hizmet ederken ilçe halkının katkılarını almamızın yanı sıra Devlet büyüklerimizin de katkılarını aldık. Ayrıca sesimizin duyurulmasında ve hizmetlerin yaygınlaştırılmasın da ve böyle hizmetlerde müftülük de yapılıyor muydu? bizim haberimiz yoktu. Yapılan bu haberler sayesinde öğrendik deyip kurumumuzun haberlerini vatandaşlara duyuranlara da yani basınımıza da ve hasseden size Büyükliman Postası Gazetesine çok teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin dedi.”

 “TONYA TARİHİNE GEÇEN BİR KURUM AMİRİSİNİZ”

Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ise yaptığı açıklamada; “2018 yılında Tonya İlçemizde göreve başlayan Sayın Müftümüz Haki Özgül, 2,5 yıllık çalışma süresi içerisinde omuzlarındaki yükün ağırlığını ve sorumluluğunu bilerek hareket etmiştir. Din Hizmetleri anlamında Tonya İlçe Müftülüğünün çıtasını yükseltmiştir. Tonya Tarihine Altın Harflerle Adını Kazıtmıştır. Tonya İlçemize geldiği günden bu yana dini hizmetler anlamında önemli projelere imza attı. İlçede kalıcı önemli eserler bırakan Müftü Özgül, çalışkan yapısıyla tüm ilçe halkının takdirini toplayan önemli bir kurum amiri olmuştur.  2018 yılında geldiği Tonya İlçesi'nde, 2,5 yıllık hizmet süresi içerisinde oldukça başarılı ve farkındalık yaratan çalışmalara imza atan ilçenin sevilen ve sayılan Müftüsü Haki Özgül’e, atama kararının hayırlı olması temennisiyle yeni görev yeri olan Ordu İli Ulubey ilçe Müftülüğü görevinde başarılı hizmetler ve muvaffâkiyetler diliyoruz. Hakkımız varsa helal olsun  dedi.”