Tonya İlçe Müftülüğü görevine atandığı günden bu yana ilçede din hizmetleri anlamında büyük başarılara imza atan ve adını altın harflerle Tonya ilçe tarihine yazdıran Müftü Hagi Özgül ilçeye veda etti.

2018 yılında Tonya ilçe müftüsünün tayininin çıkması nedeniyle boş olan Tonya İlçe Müftülüğüne Ordu’lu hemşerimiz Haki Özgül atanarak görevine başlamıştı. 2018 yılından bu yana 2 bucuk yıl içerisinde Tonya ilçesinde din hizmetleri alanında mükemmel çalışmalara imza atan Müftü Özgül, Tonya İlçesinde silinemeyecek eserler ve çalışmalar geride bırakarak ilçeden ayrıldı. Müftü Hagi Özkul’un tayininin Ordu iline çıkması sonucu buruk bir şekilde ilçeye veda etmek zorunda kaldı. Yaptığı başarılı çalışmalar sonucu Tonya İlçe Kaymakamı Osman Sayılır tarafından başarı belgesi ve takdirnamesi bizzat kendisine takdim edildi. Yeni görev yerinde Müftümüze başarılar diliyoruz.
“HAKLARINIZI HELÂL EDİNİZ. VARSA HAKKIM HELÂL OLSUN”
Müftü Hagi Özgül ise yaptığı açıklamada; “Yaklaşık iki buçuk yıldır deruhte ettiğim Tonya İlçe Müftülüğü görevimden 24 Eylül 2020 tarihi itibârıyla ayrılmış oldum. Yeni görev yerim Ordu İli Ulubey İlçe Müftülüğüdür dedi. Özgül, İdâri, dini ve hayrî  işlerde; gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerimizde bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Osman Sayılır  Bey'e, Belediye Başkanımız Osman Beşel Bey'e, kurum âmirlerimize, din gönüllüsü kardeşlerime, yüce gönüllü Tonyalı hemşehrilerime ve tüm dostlara  en kalbî duygularımla selam ediyorum. Şirin Tonya İlçemize yüzlerce güzel hâtıralarla vedâ ederken bizleri "Foleya" restoranda ağırlayarak onore eden Sayın Kaymakamımız Osman Sayılır Bey'e temsil ettiğim kurumum ve şahsım adına şükranlarımı arz ediyorum. Sayın Kaymakamım sizinle çalışmak bir onurdu. En kalbî duygularımla. Haklarınızı helâl ediniz. Varsa hakkım helâl olsun diyerek sözlerini tamamladı.
MÜFTÜ HAGİ ÖZGÜL KİMDİR?
12.03.1972’de Ordu’nun Yıldızlı Mahallesinde doğdu. İlköğrenimini aynı mahallede tamamladı.1990 yılında Ordu İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı emrinde imam-hatip olarak görev aldı. 1992-96 yılları arasında Mısır El-Ezher Üniversitesinin Tefsir ve Ulûm’ul Kur’an Fakültesinden mezun oldu.1997 yılında Erzincan da kısa dönem erbaş olarak vatani görevini ikmal etti. 1998 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde lisans tamamladı. 2008-2010-2012 yılları arasında hac ve umre organizasyonlarında Arapça mütercim olarak görev aldı. 2009 yılında Sudi Arabistan’dan gelen Suûd Kral’ının ziraât danışmanına Ordu ili gezgin arıcılık faaliyetlerinin tanıtımında yer aldı. 2012 yılında Ordu ilinin turizm ve kültürel faaliyetlerinin Arap Büyükelçilerine tanıtımında gösterdiği katkılarından dolayı Ordu Valiliğince başarı ödülüyle taltif edildi. 2012-2015 Yılları arasında Erzurum Ömer Nasûhi Bilmen Yüksek İhtisas merkezinden mezun oldu. Aynı yıl Artvin İl Vaizi olarak atandı. Söz konusu zaman zarfında Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürlüğünü de deruhte eden hocamız başarılı çalışmalarından dolayı; 01/08/ 2012 tarihinde Ordu Valiliğince, 24/02/2016 Artvin Valiliğince, 19/06/2018 Siirt-Eruh Kaymakamlığınca “BAŞARI BELGESİ” 07/02/2019 tarihli yazıya istinaden Trabzon Valiliğince “ÜSTÜN  BAŞARI BELGESİ”ne  lâyık görüldü.
2016-2018 tarihleri arasında Siirt-Eruh İlçe Müftülüğü yapan hocamız ( B) düzeyinde Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babası olup, 23.07.2018 tarihinde Tonya İlçe Müftülüğü görevine naklen atanarak görevine başlamıştı. 24 Eylül 2020 tarihi itibariyle Ordu İli Ulubey İlçe Müftüsü olarak atandı.