15 Temmuz Şehidi Samet Uslu, Akçaabat Salacık Mahallesindeki Kabri Başında ziyaret edildi.



Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla, 2016 yılında Fetullahçı Terör Örgütü ve işbirlikçileri tarafından kalkışılan hain darbe girişimi sonucu İstanbul Boğaziçi Köprüsünde şehit edilen Samet Uslu'nun, Akçaabat Salacık Mahallesi Yalı Camii yanındaki kabrini ziyaret etti.
Vaiz Ekrem Akbaş, Murakıp Ömer Çınar, din görevlileri Metin Ergin ve Mithat Güdü ile birlikte gerçekleştirilen ziyarete, Salacık Mahallesi Yalı Camii İmam Hatibi Mustafa Kalyoncuo da iştirak etti. Ziyarette, Şehidimiz Samet Uslu’nun kabri başında tilâvet olunan Kur-an’ı Kerim'in ardından Müftü Hüseyin Köksal, başta Şehidimiz Samet Uslu ve 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere din, vatan, namus, bayrak ve mukaddesat uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimiz için dua etti, gazilerimiz için sağlık-âfiyet ve şifalar diledi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Beşikdüzü Meslek Yüksek Okulu Muhasebe ve Vergi Bölümünden mezun olan ve 26 yaşında şehit düşen Samet Uslu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine direnmek için gittiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde (Boğaziçi Köprüsü) darbe girişimcisi askerler tarafından açılan ateş sonucu şehit olmuştu. Bekar olan Şehit Uslu, vatani görevini Şanlıurfa'da jandarma komando olarak yapmış ve kasım 2015'de terhis olmuştu.
Akçaabat İlçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında el konulan özel Gülbaharhatun Koleji ile Kız Anadolu İmam- Hatip Lisesine ismi verilen Şehidimiz Samet Uslu’nun anne ve babası bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı kontenjanından hacca gönderildi.
Aslen Akçaabatlı olan anne Gönül ve Sinoplu olan baba Hüseyin Uslu, İstanbul'da ikamet ediyorken yaklaşık 10 yıl önce oğulları Samet Uslu'nun üniversite eğitimi için İstanbul'dan memleketleri Trabzon'a gelerek Akçaabat ilçesine yerleşmişlerdi.