Beşikdüzü İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu, gazetemiz Yazı İşleri Müdürümüz Ahmet Kamburoğlu ile bir süre sohbet ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

2017 yılında Beşikdüzü ilçe Müftülüğüne atanan Müftü İbrahim Kadıoğlu, Beşikdüzü ilçesine geldiği günden itibaren ilçede din hizmetleri alanında yaptığı başarılı çalışmalar ile ilçe müftülüğünü ilçenin en önemli kurumu haline getirmeyi başardı. Atıl durumda olan Kurum binasını yenileyerek ilçe müftülüğüne önemli bir misyon, vizyon ve modern bir kurum kimliği kazandırdı. Müftü Kadıoğlu ilçede göreve başladıktan sonra İlçeye huzur geldi, neşe geldi. Din görevlilerine özgüven verildi. Din hizmetleri çok daha verimli bir hale geldi. Müftü İbrahim Kadıoğlu, Yazı İşleri Müdürümüz Ahmet Kamburoğlu ile yaptığı sohbette şu ifadelere yer verdi.

“MÜFTÜ KADIOĞLU DÖNEMİNDE İLÇEYE HUZUR GELDİ, NEŞE GELDİ”

Müftü İbrahim Kadıoğlu, 2017 Nisan ayında ilçeye ilk geldiğimizde ilçe halkı ve müftülük personelinin ortak bir görüşü vardı. Diyanet İşleri Başkanlığı; müftümüzü burayı ıslah etmek, düzeltmek için göndermiş şeklindeki genel görüş ve kanaat yaygındı ve de öyle oldu. Müftü İbrahim Kadıoğlu döneminde ilçeye huzur geldi, neşe geldi. Görevlilere özgüven verildi. Din hizmetleri çok daha verimli bir hale geldi. Bunu çok rahatlıkla söyleyebiliyorum. Zaten halk arasında sorsanız aynı cevabı alırsınız. Kurumda dahi sorsanız aynı şeyi söylerler.  Yaz Kur’an kurslarına çok önem verildi. Geleceğin teminatı olan çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine sahip bir nesil olmaları için çok caba sarf edildi. Her sene camilerimizde ve Kur’an kurslarımız da yüzlerce çocuğumuza güzel ve faydalı bilgiler verildi. Tüm öğrencilerimize hediye dağıtıldı. Tüm köylerdeki mahallelerdeki iftar programlarına katılıp halkımız ile bütünleşmeyi amaç edindik. Beraber dualar okuduk, Yasin-i Şeriflerle, Fatihalarla beraberce amin dedik. Tüm köylerimizdeki cenaze namazlarına katıldık. Ahrete intikal eden kardeşlerimizi berberce uğurladık. Bayramlarda, güzel günlerde beraberce sevindik, güldük. Zor durumlarda sıkıntılarımızda beraberce üzüldük, hüzünlendik. Yurtdışındaki fakir ve muhtaç insanlara tekvücut olduk, beraber yardım gönderdik. İDLİB’E, AFRİN’E, AFRİKA’YA, BALKANLAR’A. Bu anlamda ilçede birlik ve beraberliği sağlama başarısına ulaştık ve bir bütün olduk.

“3 YIL İÇERİSİNDE YAPABİLECEĞİMİZİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞTIK”

Beşikdüzü esnafımız kalkınsın diye alış-verişlerimizi genelde ilçemizden yaptık. Konferanslarda beraber dinledik, düğünlerde beraberce neşeyi paylaştık. İlçede üç yerde bulunan Kur’an Kursu âdetini on altıya(16) çıkarttık. İlçede var olan merkezi ezan sistemini kaldırmak suretiyle camilerimize ve cami görevlilerine hareketlilik getirdi. Merkezi vaaz sistemini kaldırmak suretiyle cami görevlilerinin vaaz yapma ve sohbet düzenlemelerini sağladık. Her sene tüm okullara ziyaret yapıldı. Öğrencilerle sohbetler düzenlendi. Her sene altı (6) liseden durumu iyi olmayan en az 60 öğrenciye düzenli bir şekilde burs verildi. Öğrenciler ve okullar arasında çeşitli yarışmalar düzenlendi ve hediyeler ve ödüller verildi. Komşu ilçeler ziyaret edildi. Oradaki cenazelere katıldık, insanlara faydalı sohbetler düzenledik. Hastalar ziyaret edildi. Beşikdüzü ilçemizin kültür abidesi olan eski mezar taşlarını tespit ederek görüntüledik. Mezar taşları üzerinde Osmanlıca yazılan yazıları Türkçeye çevirerek arşivledik. Beşikdüzü ilçemizin tarihine tanıklık yapan bu eserleri arşiv haline dönüştürdük.  En önemlisi ise kurum binamızı yenileyerek modern bir kurum kimliğine kavuşturduk. Haliyle bu hizmetler yapılırken ben yaptım demem yanlış olur. Biz sadece arkadaşlarımıza moral motivasyon vererek harekete geçirdik. Hep birlikte çalışarak başardık. Ekip olarak başardık. Biz sadece Uyuyan devi uyandırdık. Bu anlamda bizlere her zaman destek olan Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Kurum Amirlerimize, Emniyet Güçlerimize, İşadamlarımıza, İlçe Esnaflarımıza ve en önemlisi ilçe halkımıza destekleri için teşekkür ediyorum. Bu anlamda bizlerin sesini ve faaliyetlerimizi halkımızla buluşturan siz değerli basınımıza da çok teşekkür ediyorum dedi.

Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek çalışmalarında Müftü Kadıoğlu’na başarılar diledi.