Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Ali Civil, Gençlik Liderleri, Klas 61 Spor Kulübü Antrenör ve sporcuları ile  “5 Haziran Dünya Çevre Günü”  dolayısıyla toplumda bilinç uyandırmak ve farkındalık oluşturmak adına Vakfıkebir İlçesine bağlı Karadağ Yaylası’nda bulunan mesire alanlarını temizlediler. Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Ali Civil ilçede yaptığı başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Son zamanlarda pandemi süreci olmasına rağmen özverili çalışmaları ile ön plana çıkan Müdür Yunus Ali Civil, gençlerle birlikte örnek alınacak bir çalışmaya daha imza attı.

“ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Ali Civil; Çevrenin korunması ve toplumsal farkındalık yaratmak amacı ile bu gün gençlerimizle beraber yapılan çalışmaların ortak gayesi gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmaktır. Yarınımız olan çocuklarımızın daha sağlıklı bireyler olarak yetişmesi bugün bizim oluşturacağımız ortak bir çevre bilinci ile mümkün olacaktır. Yaşadığımız çevre geçmişten bize kalan bir miras değil, gelecek nesillere bırakacağımız bir emanettir. Çocuklarımızın sağlıklı bireyler olması için oluşturacağımız ortak çevre bilinci ile mümkündür. Bu cennet vatanın evlatları olan bizler, çevrenin bize ecdadımızdan miras olarak kaldığını unutmadan, bu mirası gelecek nesillerle lütfen temiz bırakalım.  Çevre temizliğine dikkat çekmek için önemli bir günde etkinlik yaptıklarını belirten Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Ali Civil, Gençlik Merkezi olarak öğrencilere faydalı konuları anlatmak için çalışmalar yapaya devam edeceklerini belirtti. Civil, “Gençlik Merkezi Müdürlüğü olarak faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. “Dünya Çevre Günü” etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla gönüllü gençlerimizle gittiğimiz Vakfıkebir İlçesine bağlı Karadağ Yaylasında "Çevre Temizliği" etkinliği yaptık. Genç arkadaşlarımızla çevre temizliği etkinliği yaparak, çevre temizliği önemine dikkat çektik. Güzel bir etkinlik oldu.  Gençlik Merkezi olarak öğrencilerimize yararlı ve faydalı konuları anlatmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

“AMACIMIZ TOPLUMU ÇEVRE TEMİZLİĞİ HAKKINDA BİLİNÇLENDİRMEK”

“Dünya Çevre Günü” nedeniyle Karadağ Yaylasında etkinlik yaptıklarını belirten Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Ali Civil,  farkındalık oluşturmak için öğrencilerle birlikte çevre temizliği yaptıklarını söyledi. Vatandaşların ve gençlerin çevre temizliği konusunda çevreyi kirletenlere karşı duyarlı olmaları için bilgilendirmelerde de bulunduklarını belirten Müdür Civil, halka açık alanların temizliğinin sağlık açısından önemli olduğunu belirtti. Civil, “Çevre temizliği etkinliğine destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu gerçekleştirdiğimiz etkinlikteki amacımız tabi ki toplumu çevre temizliği hakkında bilinçlendirmek. Atalarımızın da dediği gibi ‘Herkes kendi evini temiz tutarsa bir köy temiz olur, bir köy temiz olursa bir il temiz olur, bir il temiz olursa bir memleket temiz olur.’ Ayrıca etkinliğime katılan Klas 61 Spor Kulübü teşekkür ediyoruz dedi. Temizlik çalışmalarına gönüllü olarak katılan gençler piknik yaptırılarak ödüllendirildi.