SGK Trabzon İl Müdürü Erdem Akbay, Gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Ahmet Kamburoğlu ile bir süre sohbet etti. Müdür Akbay, kayıt dışı işçi çalıştırmayanlar ve primlerini düzenli yatıranların sigorta prim teşviklerinden faydalanabilecekler dedi.

“ELEKTRONİK TEBLİGAT ADRESİ ALMA VE BU SİSTEMİ KULLANMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ”

İl Müdürü Erdem Akbay, “Sosyal Güvenlik Kurumunca,01.10.2021 tarihi öncesinde yada bu tarihten sonra 5510 sayılı Kanunumuzun 4. Maddesinin (a) ve (c) bentlerine göre sigortalı sayılan kişileri, yani eski tabiriyle SSK’lı çalışan işçiler ile Emekli Sandığı kapsamında bulunan memurları çalıştıran gerçek veya tüzel kişiler ile kurum ve kuruluşlara elektronik tebligat adresi almak ve bu sistemi kullanmak zorunluluğu getirildiğini söyledi. İl Müdürü Akbay,“Bununla birlikte elektronik tebligat adresi almak zorunda olan muhataplarımız dışında kalan diğer tüm gerçek veya tüzel kişiler de istedikleri taktirde e- devlet üzerinden elektronik tebligat adresi alabilecektir. Bu vesile ile Kurumumuzca işverenlere ya da diğer kişilere gönderilecek olan tebligatlar elektronik ortamda yapılacaktır. Bu sayede vatandaşlarımız kendileri ile ilgili durumlardan anında haberdar olacak ve posta aşamasında yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçilecektir.” Dedi.

“HAYATI KOLAYLAŞTIRAN BİR ÇALIŞMA”

Müdür Akbay, elektronik ortamda imzalanan evrak muhatabın elektronik ortamdaki adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günde tebliğ edilmiş sayılacaktır. E-tebligat gönderildiğinde muhatabın e-devlet sisteminde kayıtlı olan cep telefonu numarasına SMS ve e-posta adresine bilgi mesajı gönderileceğini ifade etti. Sosyal Güvenlik Kurumunun SMS bilgilendirme servisi ile ilgili bilgi veren Müdür Akbay, vatandaşlarımız e-devlet üzerinden Kurumumuz uygulamasına cep telefonu numaralarını tanımladıkları takdirde, şahıs ödemeleri, reçete bilgileri ve kesinti tutarları gibi birçok bilgilerden anında haberdar olacaklarını ve bu hizmetin vatandaşlarımızı anında bilgilendiren ve hayatlarını kolaylaştıran bir çalışma olduğunu söyledi.

“SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİNDEN FAYDALANABİLECEKLER”

Trabzon İl Müdürü Erdem Akbay, tüm işverenlerin çalıştırdıkları işçilerin sosyal güvenlik kapsamında olmasına özen göstermesi çağrısında bulunarak, sigortalı işçi çalıştıran işverenler hem kendilerinin kazançlı çıkacağını hem de ülkesine kazandıracaklarını söyledi. Bunun yanında kayıt dışı işçi çalıştırmayanlar ve primlerini düzenli yatıranların hem sigorta prim teşviklerinden faydalanabileceklerini hem de yüksek tutarlarda cezalarla karşılaşma riskinden kurtulacağını ifade etti.

Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek nazik ziyaretleri ve aydınlatıcı bilgileri için Müdür Akbay’a teşekkür etti.