Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı Merkez Kur'an Kursu'nda, 'Kur'an Eğitimi ve Öğretimi' gören minikler için 'Yerli Malı Haftası' etkinliği düzenlendi.


 
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Okul Öncesi Dönem Din Eğitimi Projesi' çerçevesinde, Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı Merkez Kur'an Kursu'nda, 'Kur'an Eğitimi ve Öğretimi' kursuna devam eden 4-6 yaş arası minik öğrenciler, aileleri ile birlikte evlerinde hazırladıkları yöresel yiyecekler ile sınıflarında 'Yerli Malı Haftası’nı kutladılar.
 
Kur'an kursu öğreticilerinin öncülüğünde, yerli malının önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler, hazırlanan yiyecekleri önce masalarının üzerinde sergilediler daha sonra birbirlerine ikram ettiler.
 
PAYLAŞMANIN SEVİNCİNİ YAŞADILAR
 
İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'ın İlçe müftüleri toplantısı dolayısıyla katılamadığı; Kur'an kursu öğreticilerinin yanı sıra bazı velilerin de eşlik ettiği etkinlikte oldukça neşeli ve mutlu oldukları gözlenen minikler, bir yandan yerli malının önemini anlama ve kavrama imkanı bulurken, diğer yandan da nimetleri paylaşmanın sevincini birlikte yaşamış oldular.
 
109 ÖĞRENCİ EĞİTİMİ-ÖĞRETİM GÖRÜYOR
 
Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’ne bağlı Merkez Kur’an Kursu’nda 5 sınıf, Kirazlık Mahallesi Kur'an Kursunda 2 sınıf, Yalıköy Mahallesi Kur'an Kursunda 1 sınıf olmak üzere toplam 8 sınıfta 109 öğrenci, ilçe müftülüğü bünyesinde açılan kurslarda 'Okul Öncesi Dönem Din Eğitimi Projesi' çerçevesinde 'Kur'an Eğitimi ve Öğretimi' görüyor.