DOKTOR EROL’UN BÜYÜK BAŞARISI DOKTOR EROL’UN BÜYÜK BAŞARISI

Hafta içerisinde üç gün süreyle Vakfıkebir ilçesi Cumhuriyet, Büyükliman, Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokullarının bahçelerine parkur kurulmak suretiyle Toplum Destekli Polislik kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri ve okul öğretmenlerinin refakatinde Minikler Trafik Kurallarını öğreniyor Etkinliği düzenlendi. 

EĞLENCELİ TRAFİK EĞİTİMİ

Okul Bahçesine kurulan Trafik parkurunda akülü araçların kullanıldı. Oldukça neşeli geçen etkinliklerde Minik öğrencilerin polise ve trafik kurallarına olan ilgileri, diyalogları, mutlulukları gözlerden kaçmadı. Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan da yapılan etkinliklere katılarak, minik öğrencilerle sohbet etti. Bu eğitim programı kapsamında uygulamalı eğitim alan ilkokul öğrencileri hem teorik hem pratik eğitimlerle trafik kurallarını öğrendi. Görevli polis memurlarının verdiği pratik eğitiminden sonra çocuklar edindikleri trafik bilgilerini akülü araçlarla teorik olarak uyguladılar.

“İNŞALLAH YENİ NESİL BİZLERDEN DAHA BİLİNÇLİ OLARAK YETİŞECEKTİR”

Trafik Eğitiminin önemine değinen Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan, “Çocukların akülü araçlar kullanarak eğlenirken öğreneceği, trafik işaretlerinin yer alacağı bu minyatür pist sayesinde gelecekteki trafik sorunlarının şimdiden azaltılmasını hedefliyoruz. En güzel trafik eğitiminin de minik yavrularımıza verilen bu eğitimlerin olduğunu biliyoruz” dedi. Kaymakam Uzan, Trafik güvenliği konusunda mevcut farkındalığın arttırılması amacıyla İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde, ilkokul öğrencilerinin trafik konusundaki farkındalığını geliştirmek için hayata geçirilen proje kapsamında "yapay pist" ile ilçemizdeki ilkokul öğrencilerine trafik eğitimi verildi. Eğitimde, okulun bahçesine kurulan trafik uyarı levhaları ve ışıklarının yer aldığı parkurda,Emniyet personeli tarafından akülü arabalarla öğrencilerimize trafik kuralları uygulamalı olarak anlatıldı. Emniyet kemeri simülasyon aracında eğitimciler ve öğrenciler kaza anında gerçekleşebilecek durumları yaşayarak gördü. Bu simülasyonla herkesin emniyet kemerinin önemini net bir şekilde gördüğünü ifade etti. "Trafik bilincini oluşturmak, özellikle bu bilinci yeni nesilde oluşturmak en büyük hedefimizdir. Her yıl ülkemizde 4 bin ile 6 bin arası vatandaşımızı trafik kazalarında kaybediyoruz. Maalesef 2022 yılının sonunda da bu rakamları göreceğiz. Bu ölümlerin yaşanmaması, kazaların tekrar etmemesi için bilinçli araç kullanımı, özellikle emniyet kemeri kullanımı şart. İnşallah kazasız belasız günler gelecek. Biz ilçemizde de can kayıpları olsun istemeyiz. İnşallah yeni nesil bizlerden daha bilinçli olarak yetişecektir" ifadelerini kullandı.

Yapılan etkinliklerde Minik öğrencilere Trafik kuralları dışında tanımadıkları şahıslara karşı nasıl hareket edecekleri, hususlarında bilgilendirme yapılmıştır.