Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, gazetemizi ziyaret ederek '13. Kurultay' hakkında değerlendirmede bulundu.

Vakfıkebir MHP İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ve Haber Müdürü Sadık Aydın’a MHP’nin 13. Kurultayı ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk;  “Zor günler geçirdiğimiz bir dönemde Milliyetçi Hareket Partisi olarak 13. Kurultayımızı birlik ve beraberlik içerisinde yüz akı ile gerçekleştirdik. Bizim kurultaylarımız sıradan parti toplantıları değildir. Bizim Kurultaylarımız, bir siyasi partinin ikbali için değil Türkiye’nin ikbali için yapılır, Türklük için yapılır. Ne demiştik, kurultay sürecinin başlangıcında; “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik buluşmasıdır ve kazanan Türkiye olacaktır.” Evet dirliğimiz için birlik ve beraberlik içerisinde 13. Kurultayımızı yaptık. Yeni kadrolarımızı oluşturduk. Sonunda kazanan Türkiye olacak. Kurultay sonrasında oluşan irade, bu ülkenin geleceğine, bu milletin bekasına yön verecek, şehitlerimiz için büyük ve engin bir vefa oluşturacaktır. Genel Başkanımız Bilge Lider Sayın Devlet Bahçeli’nin kurultay konuşması tam anlamıyla bir manifesto olmuştur.  Kendisini buradan bir kez daha saygı ile selamlıyorum dedi.”

“MHP TÜRKİYE’NİN MİHENK TAŞIDIR”

Başkan Baltürk, “Bugün Türkiye hâlâ ayaktaysa, yarınlar için bir ümit taşıyorsak, kardeşliğimizin, bütünlüğümüzün bütün sorunları aşmaya yeteceğini düşünüyorsak, bunu sağlayan temel unsur MHP’nin varlığı ve Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli’nin liderlik vizyonudur. MHP, Türk siyasetine yön vermeye devam etmektedir. Yeni kadrolarımız geleceğin Türkiye’sinin, Büyük Türkiye’nin kadrolarıdır. MHP Türkiye’nin mihenk taşıdır. Ülkemizde siyaset her sıkıştığında MHP’nin dik ve tavırlı duruşu ile aşılmıştır. Türkiye’nin felaketin kıyısına geldiği bir dönemde, MHP’nin bir kenara çekilip olup biteni izlemesi, bu durumdan bir siyasi fayda elde edebilmeyi her şeyin önüne geçirmesi beklenemez. Türkiye her darboğaza girdiğindi ülkücü ve milliyetçi kadrolarla sıkıntıları aşmıştır. İşte bu açıdan da kurultayımız büyük önem taşımaktaydı. Kurultayımız, bütün Türk milletine, Ülkücü ve milliyetçilere kutlu olsun dedi.

“MHP, BU MİLLETİN ÖZÜ, ÜLKENİN ÇELİK ÇEKİRDEĞİ, VATANIN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜN TEMİNATIDIR”

Başkan Baltürk, “Milliyetçi Hareket Partisi, bu milletin özü, ülkenin çelik çekirdeği, vatanın bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. MHP’nin olduğu yerde Türkiye’nin ve Türklüğün beka sorunu söz konusu olamaz. MHP’siz bir Türkiye siyaseti düşünülemez. MHP’siz Türkiye’nin dinamikleri yerli yerinde değildir. MHP ile meselesi olanın, mutlaka Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti ile sorunu vardır. MHP, Türk milletinin milli benliğidir, şuurudur, ta kendisidir. Kurtuluş Savaşı’nı veren, Cumhuriyeti kuran iradenin temelinde Türk Milliyetçiliği ruhu vardır. Milliyetçi Hareket Partisi, Türk siyasetinin 52 yıllık ulu çınarıdır. Burada şunu özellikle ifade etmek istiyorum, MHP her ne kadar 52 yıllık bir parti ise de, temeli binlerce yıl öncesine dayanır. Temel dayanağı Türk milletidir. İslam’la şereflenmesinden sonra da Türk milleti ilahi kelimetullah için mücadele vermiştir dedi.”

“BİZ ULVİ DAVANIN TEMSİLCİLERİYİZ. HEDEFİMİZ ASLA KİŞİSEL OLAMAZ”

Başkan Baltürk, “MHP ve ülkücü düşünce, zulümler, saldırılar, baskılar, haksızlıklar, siyasi suikastlar, zindanlar, işkenceler, tezgâhlar, komplolar ve kumpaslara rağmen bugün de korkusuzca ayaktadır. Tarih şahittir ki, bu yarım asrı geçen çileli yolculukta Milliyetçi Hareket; Türkiye’nin bekasını her siyasi düşüncenin üstünde tutmuş, milli konularda her zaman milli duruş sergilemiş, siyasi rotası hiç sapmamış, ilke ve ülkülerinde hiçbir kırıklık yaşanmamıştır. Biz Cumhur ittifakını önemsiyoruz. Çünkü Türkiye’yi önemsiyoruz. Cumhur ittifakının tem amacı vardır, O da, Türkiye’nin bekasıdır. Cumhur İttifakı, Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunların, karşı karşıya kaldığı tehditlerin ortadan kaldırılması için Türk milletinin kurduğu bir ittifaktır. Bu ittifakın konusu da amacı da Türkiye’dir. MHP için önemli olan ülkedir, millettir, vatandır, bayraktır. Dolayısı ile bu değerlerin zarar görmemesi için her fedakârlık yapılır, her şey göze alınır. MHP’nin almış olduğu tüm kararların arkasında bu değerlerimiz vardır. Bu düşüncelerle 13. Kurultayımız sonrasında partimizin yönetim kademelerine seçilenlere başarılar diliyorum. “Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek sözlerini tamamladı.”