Büyük bir heyecan ve umutla başladığımız 2018-2019 eğitim öğretim yılını okullarında eğitim gören yaklaşık 4484 öğrenci ve 500 eğitim çalışanı ile huzur içerisinde tamamlamış bulunmaktayız. Genel olarak ilçemiz genelinde yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerinin hedefler doğrultusunda başarı ile gerçekleştiğini görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz.



"Karne"  idarecisiyle, öğrencisiyle, öğretmeniyle, velisiyle hepimizindir.
Sevgili Öğrenciler,
Bu eğitim-öğretim yılı içerisinde yaptıklarınızın, başardıklarınızın, eksikliklerinizin karşılığını, e-okul sisteminde ve alacağınız karnelerde de göreceksiniz. Eğitim uzun soluklu bir maraton. Bugün itibariyle biten, bu maraton içerisinde sadece bir etap, eksikleri olan öğrencilerimiz, tatil döneminde bunları giderecek çalışmalar yapması için bir fırsattır. Tüm öğrencilerimizden tatil döneminde kendilerine bir hedef belirlemelerini ve haftada en az bir kitap okumalarını özellikle tavsiye ediyorum. Çünkü okuma zevkini kazanamayanların öğrenimi yarıda kalmış demektir. Sevgili öğrencilerimize aktivitesi bol eğlenceli, sağlıklı ve aileleriyle mutlu bir tatil dönemi diliyorum.
Sayın Veliler,
Karne notları sorumluluk sahibi olma, çaba gösterme, saygılı ve kabul edilen davranışlar sergileme, güvenilirlik ve dürüstlük, sosyal, sportif faaliyetlere ve derslere katılma, iletişim becerileriyle beraber proje, performans, ders içi performans bileşenleriyle bir bütün olarak görülmelidir. Bütün bunları bir kenara bırakıp sadece karnedeki derslere ilişkin sayısal verileri, yani notları göz önüne almak doğru bir değerlendirme değildir. Ayrıca yetenek, ilgi ve beceri olarak bakıldığında her çocuğun kendine özgü özellikleri olduğu unutulmamalıdır.
Karne günü çocuklarımızı akranlarıyla kıyaslayarak hırpalamak, sarsmak yerine onları cesaretlendirmek, bunun bir süreç olduğunu hissettirmek, koşulsuz şefkat-saygı göstermek çok önemlidir. Zira akademik yetersizlik ileriki yıllarda telafi edilebilirken, psikolojik yetersizlik hissi hayat boyu zorlayacaktır. Sonuç olarak elinde karnesiyle size doğru koşmakta olan çocuk "siz" olsaydınız nasıl karşılanmak isterdiniz sorusunun cevabını düşünerek çocuklarımızı karşılayalım. Sizlerin, okul ile işbirliği içine girerek öğrencilerimizin eksik yönlerini tespit ederek giderebilmesine yardımcı olmamız başarılarını arttıracağı unutulmamalıdır.
Sosyal ve sportif etkinliklere katılan ve düzenlenmesinde görev alan (Değerler Eğitimi, Belirli Gün ve Haftalar, Satranç Turnuvaları ve diğer etkinliklerde) tüm öğretmen ve öğrencilerimize, yöneticilerimize, verdikleri destek nedeniyle velilerimize teşekkür ediyoruz.
Ayrıca il birinciliği yarışmalarında dereceye giren takım ve öğrencileri, Türkiye Şampiyonalarında derece yapan öğrencilerimizi, antrenörlerini ve derece yapan tüm öğrencilerimizin velilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
Son olarak yıl boyunca çalışmalarımıza destek veren  Kaymakamımız Sayın Mesut YAKUTA'ya, Belediye Başkanımız Sayın Muhammet BALTA'ya, tüm kişi, kurum, sivil toplum kuruluşlarına, basın mensuplarına ve eğitim gönüllülerine teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.