Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, 2018-2019 eğitim öğretim yarı yıl karne tatili münasebetiyle bir açıklamada bulundu.



Milli Eğitim Müdürü Aksoy yaptığı açıklamada şunları söyledi. Büyük bir heyecan ve umutla başladığımız 2018-2019 eğitim öğretim yılımızın birinci dönemini ilçemiz okullarında eğitim gören 4513 öğrenci ve yaklaşık 500 eğitim çalışanı ile huzur içerisinde tamamlamış bulunmaktayız. Genel olarak ilçemiz genelinde yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerinin amacına ulaştığını görmekten ve sene başında bizlere emanet edilen öğrencilerimizin eğitim öğretim yılının birinci dönemini çok önemli bir problem yaşamadan tamamlanmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
“Yaşam, uzun soluklu bir koşudur, yorucudur. Bu yüzden dinlenmeyi gerektirir, zaman zaman soluklanma, aldığımız yolu görmek, değerlendirmek için fırsattır. Soluklanırken, bu yolu nasıl aştığımızı, nerelerde zorlandığımızı, yolun kalanını nasıl aşmak istediğimizi planlarız. Aslında her bir durak, yeni kararlar almamız içindir. Aldığımız kararların ışığında, geçmişin izlerine basarak, geleceğe yürürüz.  İşte bugün, bu soluklanma anındayız.
Sevgili Öğrenciler,
Tatiller, dinlenmeyi hak ettiğimiz dönemlerdir. Bütün bir yarıyılın yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Aslında her gün ve her an yaptığımız işi değiştirerek de dinlenebiliriz. Bunun için tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek aktivitelerin yanı sıra eksikliğiniz olan konuları gidermek, kitap okumave yazma alışkanlığı edinmek için büyük bir fırsattır. Tatilin, yeni bir güç, yeni bir heyecan getirmesi  temennisi ile sizleri 2. dönemde sağlıklı ve enerji dolu olarak özlemle bekleyeceğiz.
Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,
Geleceğimiz olan öğrencilerin yetişmesinde en büyük pay şüphesiz size aittir. Yorucu ama en az onun kadar mutluluk veren bir mesleği icra ediyoruz. Öğrencilerinizin bilgi ile donanmış, sosyal başarısı yüksek, darbelere karşı duran, kendini ifade edebilen, sosyal faaliyetlerde etkin rol alabilen, hayatın her alanında başarılı bireyler olabilmeleri için bir dönem boyunca yoğun bir şekilde emek verdiniz. Bu sorumluluğunun farkında olarak görev yapan öğretmenlerimize teşekkür ediyor, eğitim-öğretim yılının 2. döneminde, yeni heyecanlarla birlikte olmak dileğiyle hepinize iyi tatiller diliyorum.
Saygıdeğer Veliler,
"Karneler çocuklarımızın şahsiyetini, erdemlerini veya zekâsının göstergesi değil, sadece dönem boyunca yaptığı çalışmaların ve sergilediği çabanın neticesini ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız. Çocuklarınızın ne başarısızlığını problem yapalım, ne de başarılarını abartalım. Karnenin eksikleri görmek olduğunu unutmayalım. Problemlerimizi bir aile sıcaklığı içinde çözmek, çocuklarımızın başarısını hep beraber paylaşmak en büyük arzumuzdur.
“Karne”  idarecisiyle, öğrencisiyle, öğretmeniyle, velisiyle hepimizindir. Başarıyı ödüllendirmeyi, eksikleri gidermek için gerekli tedbirleri almayı, her şeyi yerinde ve zamanında yapmayı becerebilirsek gelecek bizim olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle1. dönem çalışmalarımıza destek veren Sayın Kaymakamımız Mesut YAKUTA’ya, Belediye Başkanımız Sayın Muhammet BALTA’ya,sivil toplum örgütlerine, basın mensuplarına, sosyal ve sportif faaliyetlere katılan ve düzenlenmesinde görev alan okullarımızın öğrenci, öğretmen, yönetici, antrenör, velilerimize,tüm kişi ve kurumlara destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyor, ikinci dönemin de her alanda daha başarılı geçmesi temennisiyle tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diler, saygı ve sevgilerimi sunarım. Dedi.