TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Vakfıkebir İlçe Devlet Hastanesi’ne moral ziyaretinde bulundu.

Vakfıkebir İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Aydın Kant’ı makamında ziyaret ederek bir araya gelen Milletvekili Muhammet Balta, virüs salgını nedeniyle özverili bir şekilde çalışan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum dedi. TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun, İşadamı-Belediye Meclis Üyesi Metin Ali Karadeniz ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ile birlikte hastaneyi ziyaret ederek Başhekim nezdinde tüm sağlık çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

“2020 YILININ KAHRAMANLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZDIR”

TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Korona virüsle mücadelede bütün sağlık çalışanlarının takdire şâyan bir fedakârlıkla ve sabırla görev yaptıklarını dile getiren AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Bizler bu zor günlerde sağlık çalışanlarımıza destek olmayı sorumluluk olarak görüyoruz. Sağlık personelimize destek olmak için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Sağlık çalışanlarımıza ne kadar destek versek azdır dedi. Ülke olarak birlik ve beraberliğin sağlandığı bu dönemde, sağlıkçılarımıza çok şey borçluyuz, Allah eksiklerini vermesin dedi.”  Milletvekili Balta, “2020 yılının kahramanlarının sağlık çalışanlarımız olduğunu, Milletvekili olarak yanlarında değil bir fiil emirlerinde olduğunu iletti. Milletvekili Balta Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Kant ile hastanedeki makamında görüşerek bu zor günlerde gösterdikleri fedakarlık için teşekkür etti.” İnsanlık tarihinin en büyük salgınlardan birini yaşadığımızı dile getiren Balta, “Zor günlerden geçiriyoruz. Görülmeyen, zengin, fakir, ayrımı yapmayan bir düşmanla savaşıyoruz. Bu salgın görüldüğü ilk günden itibaren devletimiz her türlü tedbiri aldı. Trabzon’da tüm kurumlarımız tedbirleri en üst seviyeye çıkardı. Şüphesiz sağlıkçılarımız yaşadığımız bu süreçte hayatlarını ortaya koyarak fedakarca çalışmalara imza attılar ve atmaya da devam ediyorlar. Biz halkımıza evde kalmaları çağrısını yineliyoruz” dedi.

“Sağlık Çalışanlarına Şiddetin Engellenmesine Dair Kanun Teklifinin” Türkiye Büyük Millet Meclis’inde kabul edildiğini hatırlatan Milletvekili Balta, “Bu yüce mesleğin temsilcilerine olan gönül borcumuzu ancak onlara güvenli bir çalışma ortamı sağlayarak hak ettikleri saygıyı göstererek ödeyebileceğimize inanıyoruz. Canımızı, sevdiklerimizi emanet ettiğimiz, tüm sağlık çalışanlarımıza özverili çalışmalarından dolayı şükranlarımı sunuyor, 83 milyon tek yürek olarak milletçe birlikte kuvvetli olduğumuza, içinde bulunduğumuz süreçten de el ele vererek daha da güçlenerek çıkacağımıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Yaklaşık 9 aydır ciddi bir pandemi sürecinin yaşandığını dile getiren Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Aydın Kant’da, “Genel hükümetimizin, devletimizin büyük desteği yerelde valimizin, kaymakamımızın, belediye başkanımızın, siyasi erklerin ve tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yoğun desteğiyle başarılı bir süreç geçiriyoruz. Vakfıkebir ve büyükliman havzası olarak bu sıkıntılı sürecin güzel gitmesi için tüm kurallara uyulmasını istiyoruz. Bu salgının yayılmaması için vatandaşlarımızın evde kalması, mümkün olduğunca sosyal mesafeye uyulması gerekiyor. İnşallah yazı güzel geçirebilmemiz için bu süreci biraz sıkıntılar oluşturmakla beraber evde kalarak, maskesiz dışarı çıkmayarak, sosyal mesafeyi koruyarak yaşamaya devam edelim” ifadelerini kullandı.