Sıcak sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Dünyayı saran pandemi dolayısıyla uzun süre zarfında basın mensupları ile görüşme imkanlarının olmadığını ifade ederek, geç de olsa bu günleri vesile kılarak bu tür ziyaretlerin faydalı olacağını kaydetti. Basının demokratik önemine dikkat çeken Milletvekili Balta, “Ülkemizde demokrasinin güçlenmesi, çok sesliliğin gelişmesi ve kamuoyunun serbestçe oluşmasında yerel basın vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Bilginin yayılma hızının baş döndürücü şekilde arttığı günümüzde, doğru ve objektif habercilik anlayışı da daha değerli hale gelmiştir. Kısıtlı imkânlarla yöresine hizmet vermeye çalışan yerel basın, demokratik sistemin tabana yayılmasının en etkili aracı durumundadır. Sürekli halkın içerisinde ve halkla beraber olan mahalli basın, yerel taleplerin merkeze duyurulması konusunda da özel bir yere sahiptir” ifadelerini kullandı.

“GÜZEL BİR MEMLEKET VE KADİM BİR ŞEHİRDE YAŞIYORUZ”

Ziyaret amaçlarının gazeteleri ve gazetecilerin bu pandemi sürecinde zor şartlar altında büyük bir özveri ile çalıştıklarını gözlemlediklerini söyleyen Milletvekili Balta, “Bu pandemi sürecinde basın mensuplarımızın zor şartlar altında büyük bir özveri ile çalıştıklarını gözlemliyoruz. AK Parti olarak gazetecilerin gününü kutluyoruz. Gerçekten cefakar, vefakar ve büyük sorumlulukla kamu görevi yapan gazetecileri hem kendi adıma hem partimiz adına tebrik ediyorum. Güzel bir memleket ve kadim bir şehirde yaşıyoruz. Kamuoyunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması noktasında doğru, tarafsız ve ilkeli haber anlayışını benimsemiş, her türlü zorluk ve olumsuzluğa rağmen yoğun emek vererek çalışmalarını yürüten basınımızın kıymetli temsilcisi olan Büyükliman Postası Gazetesine başarılarılar diliyorum. Vakfıkebir basınının vatandaşın sorunlarını gündeme getirerek çözüm sürecine katkı sunduğunu belirten Milletvekili Balta, “Vakfıkebir'imizde yayın hayatına devam eden basın-yayın organlarımız, ilçemizin kalkınması, vatandaşlarımızın sorunlarının gündeme getirilmesi ve çözülmesi ile gerçeğe ulaşılması için salgın şartlarında da fedakârca çalışmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Vakfıkebir'de faaliyet gösteren siz değerli Büyükliman Postası Gazetesinin tüm mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum dedi.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren gazetemiz yazı işleri müdürü Ahmet Kamburoğlu,  “Çok zor bir süreci geçirdiğimiz bu pandemi sürecinde yaşadığımız bu çalışma koşullarında hatırlanmak güzel bir duygu. Sayın Komisyon Başkanımız ve beraberindekilere bu nazik ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum” dedi. Gazete çalışanlarını da tek tek tebrik eden Milletvekili Balta ve ekibi daha sonra gazetemizden ayrıldı.