TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Büyükliman Postası Gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Ahmet Kamburoğlu’na Vakfıkebir ilçemizde yapmış olduğu ziyaretler hakkında bilgi verdi.

TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Büyükliman Postası Gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Ahmet Kamburoğlu’na Vakfıkebir ilçesinde yapmış olduğu ziyaretler hakkında bilgi verdi. Milletvekili Balta; “Milletimizin rotasından bizi çevirecek Allah’tan başka bir güç olamaz dedi.”

“VAKFIKEBİR’ DE 2 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI SUNACAĞIZ”

TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta; Vakfıkebir İlçe Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanımızla birlikte ilçede yaptığımız yatırımları yetkili kişilerimizle birlikte yerinde inceleme yaptık. Bu dönemde bir nabız tutuyoruz. Eksikliklerin olup olmadığını takip ediyoruz.  Bu ziyaretleri sokağa çıkma yasağının olduğu dönemde yapmamızın da bir nedeni var. Çok kalabalıkla birlikte iç içe olunduğu zaman bir sıkıntı olabilir şüphesi ile bu yasaklı günleri tercih ediyoruz. Yetkili kişilerle birinci ağızdan ilçemizde yapılan ve devam eden projeleri yerinde inceledik dedi. Milletvekili Balta, “Organize Sanayi Bölgesi, bu bölgenin en büyük hayaliydi. OSB bölgesinde yapılan çalışmaları yerinde inceldik. Alt yapı ihalesi yapıldı. Şuanda alt yapı ihalesinde müteahhit çalışıyor. Elektrik ihalesi yapıldı. Sayın Bakanımız Mustafa Varank bu tür projelere çok önem ve değer veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızda bu projelere değer veriyor. Alt yapı bitmeden Elektrik proje ihalesi yapılamaz. Fakat bizlerin girişimleri ile alt yapı bitmeden Elektrik ihalesini gerçekleştirdik. Şuan ikisi beraber devam edecek. Diğer yandan da OSB bölgesi yolu karayolları ağına alındı. Burada Cumhurbaşkanıma, eski bakanımız Cahit Turhan’a şuan ki bakanımız Adil Karaismailoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Karayolları Genel Müdürümüze de çok teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 5 km. Duble yol olarak yapılacak. Projesi bitmek üzere. Yakın zamanda da müteahhit firma şantiyesini kuracak. Alt yapı, elektrik ve yolu yapılıp yaklaşık 60 parselin üzerinde bir alan oluşmuş olacak. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. İşsiz olan gençlerimize yapabileceğimiz en büyük hizmet burası. OSB de bin 500-2 bin civarında insan istihdam olacak. İşsiz arkadaşlarımız iş bulacak, aş bulacaklar. Buranın en önemli özelliği çocuklarımızın gurbete gitmeden kendi bulundukları doğup büyüdükleri yerlerde iş ve aş bulmasıdır. Bizim babalarımız iş ve aş bulabilmek için Almanya’ya gitmişlerdi. Biz de diyoruz ki bulunduğumuz ilçe de göç olmasın. Yavrularımız, gençlerimiz, çocuklarımız geleceğe güvenle baksın. Bulundukları ve yaşadıkları yerde istihdam sağlasınlar. İşte OSB işsizliği önleyecek yatırımlardan bir tanesidir. Allah izin ederse kısa süre içerisinde bitirip hizmete sunulacak. Bu bölge için firmalardan büyük talep var. Beşikdüzü OSB doldu. Yatırımcıların yer sorunu var. İşte Vakfıkebir OSB yatırımcılar için büyük bir fırsat olacak. Vakfıkebir OSB faaliyete geçtikten sonra bölge insanı iş bulma imkânına sahip olurken, esnaflarımızda bundan faydalanacak. Vakfıkebir OSB için bizlere destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bütün bakanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. OSB’yi en kısa sürede bölge insanımıza hizmet sunacağız dedi.”

“TÜRKİYE SAĞLIK ALANINDA ÇOK İLERLEDİ”

Milletvekili Balta; “Diğer taraftan bölgeye hizmet eden Vakfıkebir Devlet Hastanemizin arka tarafında hasta kabul bölümü yapıldı. Yıkılmak üzere olan bir duvar vardı. Hem Sağlık Bakanımız, hem Sağlık İl Müdürümüz ve diğer çalışanlarımızla birlikte organize ettik. Duvar ve Hasta kabul ek binası yapıldı bitti. Hastanemiz hasta kabul giriş kısmını kamulaştırılan arazi tarafından yani hastanenin güney bölgesinde yapılan ek binadan yapacaklar. Hastanenin ön kısmı yani kuzey kısmı rahatlayacak. Ayrıca arka tarafta kamulaştırılan alan içerisinde otopark yapılması ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca pandemi döneminde fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımızı ziyaret ettik. Hastane başhekiminden bilgiler aldık. Hasta sayısı yükselirken yoğum bakım hasta sayısı düşüyor. Başhekim aşının bu nedenle çok etkili olduğunu söyledi. Vatandaşlarımıza da şu çağrıda bulunmak istiyorum. Aşının hiçbir zararı yoktur. Muhakkak sırası gelen insanlarımızın aşılarını yaptırması gerekiyor. Türkiye sağlık alanında çok ilerledi. Teknoloji en üstün düzeyde. Gelen aşılar bizim laboratuarlarımızda inceleniyor ve deneniyor. Onay verildikten sonra insanlarımıza aşı yapılıyor. Burada hiçbir tereddüt olmadan bütün halkımız aşı yaptırması gerekiyor. Bundan sonra yoğum bir şekilde aşılama devam edecek. Devletimiz bütün imkanlarını seferber etti. Türkiye sağlık açısından dünyada en hazırlıklı ülke. Sadece virüsle mücadelede değil, virüsten öncede Türkiye bütün sağlık alanında hazırlıklı bir ülke idi. Şehir hastanelerinin artması ile fiziki alanda bütün hastaneler yenilendi. Alt yapılar yapıldı. Aşıyla ilgili bütün sözleşmeler yapıldı. İnşallah aşılar tamamlandığında bu illet hastalıktan kurtaracağız dedi.”

“ADLİYE SARAYI, KAPALI PAZAR YERİ, OTOPARK VE TONYA CADDESİNİN SOKAK DÜZENLEMESİ”

Milletvekili Balta; “Vakfıkebir ilçemiz için planlanan yüzme havuzu ile ilgili gelişmeler devam ediyor. İhalesi yapılmış. Yakın zamanda yer teslimi yapılacak. İlçemiz bir kapalı yüzme havuzuna da kavuşmuş olacak. Bunun yanı sıra Kemaliye Mahallesi 14 Şubat Kurtuluş caddesinde Belediyemiz tarafından yapılan peyzaj çalışmasını yerinde inceledik. Doğalgaz hattından, kaldırım taşlarına kadar yapılan çalışma vitrin niteliğinde mükemmel bir çalışma. Bu çalışmada da bizlere çok büyük destek veren Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ilçem adına ve ayrıca Trabzon’un her noktasına verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. 14 Şubat Caddesi vitrin ve vizyon bir proje, bunlar yapılıyor. Özellikle Büyükşehir’imizin ilçemizde planladığı projeler var. Kapalı Pazar Yeri, Otopark, Tonya caddesinin sokak düzenlemesi. Bunlarında projesi bitmek üzere. Yine Büyükşehir’imiz bu bölgede cenazelerin rahatlıkla yıkanabilmesiyle alakalı bir gasılhane projesinin yapımı devam ediyor. Buda ilçemiz adına vizyon projelerden bir tanesi. Çünkü bütün Büyükliman bölgesine hitap edecek bir proje. Yine Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun katkılarıyla beraber bölgede en önemli fiziki mekanlardan bir tanesi olan Emniyet Müdürlüğü binamız. Arazisini Vakfıkebir Belediyesi verdi. Orada Emniyet binamız yapıldı ve faaliyete geçti. 5 yıldızlı bir otel gibi vizyon bir bina. Başta sayın bakanımız Süleyman Soylu Bey ve emeği geçenlere ilçem adına teşekkür ediyorum. Trabzon’un her noktasına aynı binalar yapıldı. Yine Vakfıkebir ilçemizde bölgeye vizyon olarak hizmet edecek Adliye Sarayı ile alakalı çalışmalarımız var. Belediyemiz 2400 metrekare gibi bir arsayı kamulaştırdı. Adalet Sarayı yapılmasıyla ilgili Adalet Bakanlığına devrini yaptılar. Diğer kısımda 1470 metrekare’lik bir yer kaldı. Kalan arsanın durumu ile ilgili olarak Sayın İlçe Kaymakamımız, Savcımız ve Belediye Başkanımızla birlikte değerlendirmede bulunduk. Mülk sahipleri ile görüşmeler devam ediyor. Bir an önce sonuçlandırıp Sayın Adalet Bakanımız Abdul Hamit Gül Bey’in de katkılarıyla beraber ihalesini yapıp Bölge Adliye Sarayı’nın yapılmasını arzu ediyoruz. Yine vizyon projelerimizden birisi olan Ekmek Temalı Millet Bahçesi son aşamada. Türkiye’de örnek gösterilecek bir millet bahçesi oldu. Yine çevre Şehircilik Bakanımızın katkılarıyla yapıldı. Önemli bir proje.  Farklı bölgelerden insanları kendine çekebilecek bir güzellikte. Bütün yatırımları yerinde gezerek baktık inceledik. Eksikleri yerinde gördük. Büyükşehrin özellikle vizyon projeleri de hayata geçmeye başladı. Bütün ilçelere nokta nokta dokunacak projeler hayata geçiyor. Bu manada da Büyükşehir Belediye Başkanımıza yaptığı projeler ve çalışmalar için çok teşekkür ediyorum dedi.”

“STK TEMSİLCİLERİMİZİN İSTEKLERİNİ VE TALEPLERİNİ ALDIK”

Milletvekili Balta; “Vakfıkebir İlçemizde Sivil Toplum Kuruluşlarının kanaat önderleri ile bir araya geldik. STK temsilcilerimizin pandemi nedeni ile esnafa yönelik yapılan çalışmalarla ilgili memnuniyetlerinin yanı sıra eksik buldukları konularda da talepleri var. Kısa çalışma ödeği, kredilerin ertelenmesi gibi bazı esnafa yönelik yapılan çalışmalar artı bir değer. Esnaflarımız adına mutluluk verici. STK temsilcilerimizin isteklerini ve taleplerini aldık. Bunlar önemli şeylerdir. Esnaf Odası Başkanımız Kadem Sağlam, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanımız İsmail Hakkı Çobanoğlu ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Koop. Başkanımız Hasan Topaloğlu tarafından önem arz eden konularda esnafların isteklerini dile getirdiler. Bizlerde gereken kurumlara bu talepleri ileteceğiz. İlçemizdeki esnaflarımızı ziyaret ettik. Halkımızla bir araya geldik. Bunun yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret etmek lazım. Fakat sıkıntılı bir süreçten geçtiğimizi göz önünde tutarsak ara ara ziyaret ederek onlarında istek ve taleplerini dinleyeceğiz. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Bu sıkıntılı süreci birlikte atlatacağız. Ne kadar siyasi olsak dahi halkımızın içindeyiz. Onların sıkıntılarıyla dertlenip, sıkıntılarını hep birlikte çözüme kavuşturacağız. Hiçbir zaman halkımızdan uzak durmadık. 4 günden bu yana Trabzon’dayım gece-gündüz programlar yapıyoruz. Biz sahadayız. Halkımızın içindeyiz. Biz halkımıza gökten yıldızları vaat edemeyiz. Biz sorumluluk taşıyoruz. Sorunları sıkıntıları çözecek olan bizleriz. Fakat muhalefet yapmak çok kolaydır. Her şeyi eleştirirsiniz. Fakat sorunları bizler hep birlikte çözüme kavuşturacağız. İktidar olan yatırımları yapar. Takdiri halkımız belirler. Halkımızın adalet terazisi çok önemlidir. Halkımız vicdanen baş başa kaldığı zaman kimin ne yaptığını tartarak gereğini yapacaktır dedi.”

“2023 SEÇİMLERİNE CUMHUR İTTİFAKI ORTAĞI MHP İLE BİRLİKTE HAZIRLANIYORUZ”

Milletvekili Balta, “Bir taraftan ülkenin sorunları ile uğraşırken,  bir taraftan pandemi ile uğraşıyoruz. Bir diğer taraftan küresel güçlerle uğraşıyoruz. Yerel anlamda da gördüğünüz bu yatırımları yapıyoruz. Vatandaşımızla birlikte iç içe olmayı elbette temenni ediyoruz. Fakat bizim asli görevimiz yasama görevidir. Hafta da en az 3 gün, bazen her gün Türkiye Büyük Millet Meclisinde görevlerimiz oluyor. Ayriyeten verilen başka görevlerimizde oluyor. Kendi içimizde yaptığımız yasama çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.  Hem onları takip edip çalışacağız hem de bunları yapacağız. Bu 4 günlük ziyaret benim için çok verimli oldu. Hemşehrilerimizle bu mübarek ramazan arifesinde beraber olduk. Onlarla hem hasret giderdik. Hem de sorunlarını dinleme fırsatı bulduk. Parti teşkilatlarımızla bir araya gelme fırsatı bulduk. İl Başkanı ve Başkan yardımcıları, İlçe başkanlarımız, kadın kolları başkanlarımız, gençlik kolları başkanlarımız ve tüm yönetici arkadaşlarımızla bir araya gelme fırsatı bulduk. Belediye Başkanlarımız ve bütün ekiple birlikte sahada çalışmalarımızı sürdürdük. Cumhur ittifakı kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi İlçe başkanları bizlerle birlikte oldu. Sahada yaptığımız bu çalışmalarla ilgili değerlendirme yapacağız. Bundan sonrada teşkilatımızla ve Cumhur ittifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarımızla birlikte bir bütün halinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 2023 seçimlerine Cumhur İttifakı olarak Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte beraber hazırlanıyoruz. Bu hazırlıkların sonrasında inşallah 2023 seçimlerinde milletimizin terazisi sandık başında tartacak ve hak edene oylarını verecekler. Bizler birileri gibi vesait odaklarından, darbelerden beslenen bir siyasi parti anlayışı siyaset yapmıyoruz. Bizler vesait odaklarından değil, milletimizin iradesini namusumuz gibi koruyoruz. Millet ne derse biz onu yapacağız. 2023 seçimlerinde de milletimizin huzuruna bu duruşla çıkacağız. Milletimize hizmet rotasından bizi çevirecek Allah’tan başka bir güç olamaz. Milletimiz bize yetkiyi verdi. Bizde milletimizin menfaatleri doğrultusunda aldığımız bu yetkiyi kullanıyoruz.  Bu yetkiyi aynı doğrultuda kullanmaya da devam edeceğiz dedi.”

“MUHALEFET MİLLETVEKİLLERİMİZE BİR ÇİFT SÖZÜM VAR”

Milletvekili Muhammet Balta, “Muhalefet Partilerimizin Milletvekillerine de şunu söylemek isterim. Biz her ortamda onların yapıcı eleştirilerine alınmayız. Fakat gönül ister ki onlarında kol kola yürüdükleri, terör örgütüne destek veren siyasi partiye bir şeyler söylemelerini isteriz. Yine 104 Amiralin bir gece yarısı yaptıkları açıklama hakkında milletvekili arkadaşlarımız bir söz söylesinler istiyoruz. Bu milletin parası ile bu milletin vergileri ile beraber namusumuzu teslim ettiğimiz, silahlar verdiğimiz insanlar emekli olduktan sonra böyle bir açıklama yapmalarını kınıyorum. Onlar konfor içinde yaşarken bu ülkede bir gece yarısı bu zorluklar içerisinde bir bildiri yayınlayarak, ülkenin hem ekonomik yapısına hem birliğine, beraberliğine zarar veren bu insanlara karşı bir çift laf etmelerini isterdim.  Bunlara sıra geldiği zaman ağızlarını kapatıyorlar, susuyorlar. Oradan bize bir siyasi rant olur mu? Diye düşünüyorlar. Benim isteğim susmayarak tepkilerini ortaya koymalarıydı dedi.” Balta, “ Yaptığımız çalışmalarda bizlerinde eksiklikleri olabilir. Yapıcı eleştiriler her zaman bizler için doğruyu görmemize vesile olur. Çamur ad izi kalsın mantığı güzel bir davranış değil.  Elbette bizimde eksiğimiz vardır. Milletimizin huzuruna çıkacağız. Millet ne karar verirse biz ona saygı duyarız. 2023’e hazırlanırken iktidar hedefi olan insanlar projelerini ve yapacaklarını ortaya koyarlar. İktidarın eksikliklerini ortaya koyarlar. Milletin terazisine hep birlikte çıkarız. Kazanan bizim başımızın tacıdır. Çeşitli oyunlarla ve hilelerle ülkenin ekonomisini bozup dış güçlerle hareket etmeyi ben doğru bulmuyorum. İktidar görevini yapacak. Elbette muhalefette eksiklikleri söyleyecek. Eksiklikler söylendiği gibi doğru yapılanlarda dile getirilip söylenmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve bizler bu anlayıştayız dedi.”

“HANİ MİLLİLİK, HANİ BİRLİK, BERABERLİK, KARDEŞLİK NEREDE”

Milletvekili Muhammet Balta; “Bir ülkenin başbakanı çıkmış bizim Cumhurbaşkanımıza diktatör diyor. Türkiye Cumhuriyetinin %52 oy oranıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanına bu laflar söylenirken bizim muhalefet partilerinden bir ses çıkmıyor. Hani millilik, hani birlik, beraberlik, kardeşlik nerede. Buna hep birlikte bir tepki koymak lazım. Bizler dışa karşı birbirimizi koruyup kollamak zorundayız. Dışa karşı hep birlikte mücadele vermek zorundayız. Terörle mücadele ediyoruz. Ekonomik operasyonlara karşı mücadele ediyoruz. Pandemi ile mücadele ediyoruz. Elbette bu coğrafya çok sıkıntılı bir coğrafyadır. Mavi vatanla alakalı projelerimiz var. Onlarla mücadele ediyoruz. Bütün bunlarla ilgili mücadelemiz devam edecek. Biz hiçbir kimseden korktuğumuz çekindiğimiz yok. Liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dimdik ayakta. Cumhurbaşkanımızın her yönüyle beraber bir misyonu, vizyonu ve duruşu var. Kendisi Bir Dünya lideridir. Bizler ondan çok şeyler öğrendik. İnşallah bundan sonrada bu düşüncelerle beraber yolumuza devam edeceğiz. Bu çalışmalar doğrultusunda İslami ve insani görevlerimizi de yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu zorlu süreç de hemşerilerimizin yine ümitlerinin Cumhur İttifakında olduğunu, AK Parti de olduğunu görüyorum. Bunu da sahada görmekten mutluluk duyuyorum. Elbette eksikliklerimiz olacaktır. Bu eksiklikleri sahada yaptığımız çalışmalarla birlikte göreceğiz ve giderme noktasında çalışmalarımızı sürdürerek tamamlayacağız. Milletvekilleri olarak asli görevlerimizden biriside budur. Covid-19 hastalığı noktasında hiç kimse merak etmesin, ümit ediyorum ki!  Mayıs ayından itibaren aşılanmalarla birlikte Türkiye normal bir sürece dönecek ve rahatlayacaktır. Restoranlar, Kahvehaneler, Okul servisleri, Çay ocakları, düğün salonları gibi işletmelerle ilgili yani küçük esnafımızın sıkıntılarını bizler biliyoruz. Onlarla ilgili değerlendirmeleri yapıyoruz. Birazcık daha sabır diyorum. Her şey normale dönecek. Ramazan ayı ile ilgili Belediyelerimiz bütün hazırlıklarını yaptı. Bu ramazanda ihtiyacı olan Vatandaşlarımıza yardımlar yapılıyor dedi.”

“SANAYİCİLERİMİZDE HİÇ KORKMASINLAR”

Milletvekili Muhammet Balta sözlerini şu şekilde tamamladı. Balta, “Sanayicilerimizde hiç korkmasınlar. Türkiye güvenilir bir ülke. Yatırımlarına devam etsinler. Bu dönemlerde yatırım yapan firmalar kazançlı çıkar. Önümüzdeki süreçte ülkemizi güzel günlerin beklediğini söylemek istiyorum. Bu saha çalışmalarımızda sizlerde yerel basın mensupları olarak çalışmalarımızda bizlere eşlik ettiniz. Sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Bizler gibi sizlerde zor bir görevi başarılı bir şekilde yapıyorsunuz. Bu vesile ile bütün hemşehrilerimizin ve bütün İslam aleminin ramazan ayını tebrik ediyorum diye konuştu.”