Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler, Türk Polis Teşkilatının 176. kuruluş yıldönümü nedeniyle Kaymakam Mesut Yakuta'yı makamında ziyaret ederek çiçek takdim ettiler.

Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiser Merthan Çelikdağ ile beraberindeki polisler, Türk Polis Teşkilatının 176. kuruluş yıldönümü nedeniyle Kaymakam Mesut Yakuta'yı makamında ziyaret etti. Kaymakam Yakuta, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 176. yılını ve Polis Haftası'nı kutladı.

MİLLETİN SIHHAT VE SELAMETİ İÇİN YOĞUN BİR GAYRET VE ÇABA GÖSTERİYORSUNUZ

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta ziyaret sırasında yaptığı açıklamada,  "10 Nisan 1845 yılında kurulan Emniyet Teşkilatımızın 176. Kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğu içindeyiz. Türk Polis Teşkilatı kurulduğu günden günümüze kadar halkın can ve mal güvenliğinin yanı sıra kamu düzeninin sağlanması, huzur ve barış ortamının korunması amacıyla çalışmış ve görevini mesai mefhumu tanımaksızın her zaman layığıyla yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. Milletimiz nezdinde huzur ve güvenliğin teminatı olarak görülen Polis Teşkilatımız, gösterdiği olağanüstü gayretler ve yaptığı hizmetler ile halkımızın gönlünde haklı bir yere sahip olmuştur. Gücünü kanunlardan alan Polisimiz, görevini her zaman fedakarca yapmış, gerektiğinde canını hiçe saymıştır. Bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel kurumlarından biri olarak köklü bir geçmişe ve geleneğe sahip olan Türk Polis Teşkilatımız, 176 yıllık tecrübesi, çağdaş anlayışı, teknolojik donanımı, bilgisi ve becerisi ile görevini dün olduğu gibi bugünde büyük bir sorumluluk bilinciyle ve fedakarca yürütmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır’ sözünde ifadesini bulduğu şekliyle polis teşkilatımızın ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin geleceği, toplumsal huzur ve istikrarımızın devamı için görevini en başarılı ve verimli bir şekilde yerine getirmeye devam edeceğine olan inancımız tamdır. Toplumun her kesimiyle kucaklaşan polisimiz ihtiyaç duyan tüm vatandaşlarımızın yanında yer almış ve onlara şefkat elini uzatmıştır" dedi.

Son bir yıldır Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde Türk Polis Teşkilatının üstlendiği büyük sorumluluğa da dikkat çeken Kaymakam Yakuta, şunları kaydetti:"İçinde bulunduğumuz salgınla mücadele döneminde sadece ilgili kurumlar değil, Polis teşkilatımız ve güvenlik güçlerimiz de ortaya büyük bir seferberlik örneği koymuştur. Polisimiz, insanımızı salgından koruyabilmek için canla başla mücadele etmekte, gece-gündüz demeden mesai halinde bulunmaktadır. Bizlerin bu süreçte imtina ederek çıkmamız gereken sokaklarda, onlar her türlü risk ve tehditle karşı karşıya görev yapmakta, milletin sıhhat ve selameti için yoğun bir gayret ve çaba göstermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda eden şehit polislerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Halen görevi başında olan tüm emniyet mensuplarımıza ise görevlerinde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.