Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu ve Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç, İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıl dönümü dolayısı ile ortak bir mesaj yayımladılar.

Oda Başkanları yayımladıkları ortak mesajda şu ifadelere yer verdiler. “Vakfıkebir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümünü kutluyoruz. İlçemiz 22 Temmuz 1916 yılında işgale uğradı. 2 yıl düşman işgali andında kalındı. Kaçarken de etrafı yakıp yıktılar, yaşlı, kadın, çocuk demeden önlerine geleni katlettiler. Düşmanı bu topraklardan yok eden şanlı ordumuz 14 Şubat 1918 de Vakfıkebir’imize girdi ve bu tarihte ilçemiz düşman işgalinden kurtuldu. Bu tarih ilçe tarihimizin dönüm noktalarından birini teşkil etmektedir. Bölgemizdeki işgalin sona ermesi, milli mücadelenin kazanılması ve savaşın fiilen sona ermesini sağlamıştır. Kurtuluş savaşımız, şartlar ne kadar zor olursa olsun, milletin topyekun iradesiyle girişilen mücadelelerin mutlaka başarıya ulaşacağını gösteren güzel bir örnektir. Bu vesileyle, Vakfıkebir’imizi ve tüm Anadolu’yu kanlarıyla bizlere ebedi yurt haline getiren şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Değerli Hemşerilerimizin, Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi milletimiz kendi iradesiyle kurtuluş savaşını vermiş, hakkını ve vatanını savunmayı kimseye bırakmadan kendisi yapmıştır. Ancak aradan geçen yıllar içerisinde milletimiz uzun yıllar boyunca vesayet altında tutulmaya çalışılmış, kendi iradesi, kendi inancı ve kendi görüşü sorulmadan baskı ve darbelerle yönetilmeye çalışılmıştır. Bu gidişe dur demek isteyen ve halkın iradesini her şeyin üstünde tutmaya çalışan insanlar ya idam edilmiş, ya görevden uzaklaştırılmış ya da çeşitli oyunlarla hapse atılmışlardır. Güzel ülkemizi vesayet altında yönetmek isteyenler halka rağmen kendi istek ve arzularını ön planda tutmaya çalışmışlardır. Dün manda ve himayeyi kabul edenler, bugün ise terörle mücadelede teröristlerle araya mesafe koymayıp şer odakları ile hareket edenlerin olduğunu unutmayalım. Bize düşen asıl görev ise vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkarak, anayasamızın ilk 4 maddesinin var oluş mücadelemizin teminatı olduğunu unutmamamızdır.

Kıymetli Vakfıkebirliler, Bugün milletimiz aynı kurtuluş savaşında olduğu gibi vesayetten kurtulmuş, kendi özgür iradesiyle kararlarını vermiş, ülkesini yönetmek isteyenleri kendi belirleme hakkını yeniden elde etmiştir. Ve halkın iradesiyle seçilenler de ülkemizi bugün geldiğimiz noktada dünyanın sayılı büyük ekonomileri arasına sokmayı başarmıştır. Bugün gerçek anlamda, Büyük önder Atatürk’ün söylediği gibi hâkimiyet kayıtsız şartsız milletin olmuş ve ülkemiz hak ettiği yere gelmeye başlamıştır. Değerli Hemşerilerimiz, Türkiye, demokrasiden ekonomiye, insan haklarından çalışma hayatına kadar her alanda topyekün bir kalkınma mücadelesi vermektedir. Her ilin, her ilçenin, her beldenin kalkınması da bu mücadelenin önemli parçasını oluşturmaktadır. Bu zor pandemi döneminde biz de ilçemizin esnaf ve sanatkarını kalkındırmak için her türlü önlemi hayata geçirmenin gayreti içerisindeyiz. Biz Türkiye’yi ve ilçemizi gelecekte mutlu, huzurlu, müreffeh günlerin beklediğine inanıyoruz. Hepinize sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.”