MHP Vakfıkebir İlçe Teşkilatı’nın 19 Eylül’de yapacağı olağan ilçe kongresinde ilçe başkan adayı olduğunu açıklayan Zekeriya Kandemir adaylıktan çekildiğini açıkladı.



MHP Vakfıkebir İlçe Teşkilatı’nın 19 Eylül 2020Cumartesi günü yapacağı Olağan ilçe kongresinde ilçe başkanı adayı olduğunu açıklayan Zekeriya Kandemir adaylıktan geri çekildiğini açıkladı.
MHP’li Zekeriya Kandemir sosyal medya hesabından ve gazetemiz aracılığı ile yaptığı açıklamada, “Yıllardır gönül verdiğim Milliyetçi Hareket Partisindeki kırgınlıkları, dargınlıkları toparlamak ve eskiden olduğu gibi bir araya gelip bir bütün halinde büyük bir güç olmak, ülkücüleri buluşturmak ve halkımızla kucaklaşmak için Vakfıkebir Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı adaylığı için yaptığım istişareler sonucunda Milliyetçi Hareket Partisi Vakfıkebir İlçe Kongresinde Türk-İslam davasına el atıp Allah rızasına nail olabilmek adına gördüğümüz lüzum üzerine ilçe başkanlığı için aday olmuştum.”
Lakin, MHP Başkanlık Divanı tarafından alınan, kongrelerde istişare yapılarak tek aday, tek liste üzerinden seçime gidilmesi yönündeki kararın bilge lider Dr. Devlet Bahçeli'nin iradesini yansıttığını teyit etmemiz ve kararda tavsiye edilen istişare kapısının, MHP Trabzon İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalardan anlaşıldığı üzere mevcut ilçe başkanlarının tek aday olarak seçime gireceğinin ilan edilmesiyle birlikte kapanması üzerine, daha çocuk yaşlarda ettiğimiz Ülkücü Yeminine sadık kalarak, emir olarak kabul ettiğimiz bilge lider Devlet Bahçeli'nin iradesine karşı gelmek gibi bir yola girmemiz mümkün olmadığından, hiç kimsenin baskısı altında kalmadan, davamıza zarar gelmemesi adına, uzun süredir büyük bir özveriyle birlikte çalıştığımız dava arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler doğrultusunda adaylığımı geri çekiyorum. Trabzon İl Başkanımız Sayın Bekir Sıtkı Tarım Bey bir heyetle birlikte beni ziyaret ederek genel merkezimiz tek liste isteği doğrultusunda aday olmamamı rica ettiler. Bende genel merkezimizin kararı doğrultusunda bilge lider Dr. Devlet Bahçeli’ye ve davamıza zarar gelmemesi adına aday olmayacağımı arkadaşlarıma ve kamuoyuna duyuruyorum.
Bu süreçte şahsıma destek olan başta çalışma ekibimizdeki dava arkadaşlarım olmak üzere tüm MHP’li ülkücü dava arkadaşlarıma ve herkese teşekkür ederim. Ülkücü duruşumuzu her daim olduğu gibi bu sefer de tavizsiz şekilde sergilediğimize dikkat çekmekle, yapılacak olan kongrelerimizin camiamıza ve İslamın son kalesi olan Türk-İslam Devletimize hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ederim” dedi.