AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, ilçeye ve Büyükliman havzasına hizmet edecek olan yeni eğitim kurumunun hayırlı olması temennisinde bulunarak emek harcayanlara teşekkür etti.

Milli Eğitim Bakanlığının Kurum Açma, Kapatma ve Ad verme yönetmeliğinin 04.12.2020 tarih ve sayılı olurları ile Vakfıkebir ilçesinde Genel Müdürlüğe bağlı olarak, Vakfıkebir Mesleki Eğitim Merkezi adı ile okul açılmasına dair onay yazısı gönderilerek Bakanlık yazısı doğrultusunda ilgili işlemlerin yapılması istenmişti. Çıraklık Eğitimi, 181 Alanda Kalfalık Ustalık Belgesi, Usta Öğreticilik Eğitimi ve Belgelendirmesi, Telafi Eğitimleri ile Meslek Lisesi Mezunu olma imkanı sunan ve Büyükliman havzasındaki beş ilçeye hizmet edecek olan Vakfıkebir Mesleki Eğitim Merkezi açılmıştır.

AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Trabzon Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Bakanlığın olur karar yazıları doğrultusunda Vakfıkebir ilçesinde Mesleki Eğitim Merkezi açılması hususu incelenmesi sonucunda İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesinde okulun kabulü karara bağlandı. İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atölye binasında bağımsız olarak Mesleki Eğitim Merkezi açılması için gerekli şartları taşıdığı müfettiş raporlarında belirtildi. Vakfıkebir İlçemizde bölgeye hitap edecek olan “Vakfıkebir Mesleki Eğitim Merkezi” adıyla bağımsız okul açıldığının müjdesini ilçe ve bölge halkımıza duyuruyoruz dedi.”

Başkan Ahmet Uzun: “Mesleki Eğitim Merkezi, En basit tanımıyla; fertlere, emek piyasasında geçerliliği olan bir işi yapabilmeleri için, gerekli mesleki bilgi ve davranışları kazandıran eğitim kurumudur. Mesleki Eğitim Merkezinde Kalfalık, Ustalık, Usta Öğreticilik Belgeleri ve İşyeri Açma Belgeleri bu merkezlerden verilmektedir dedi.”

Başkan Uzun: “Büyükliman havzasındaki 5 ilçeye (Vakfıkebir, Tonya, Çarşıbaşı, Şalpazarı, Beşikdüzü) hizmet verecek “Mesleki Eğitim Merkezi” okulu çırak, kalfa, usta, usta öğretici ve çıraklık eğitimi alanlarında belge alacaklar için önemli yatırım olduğu bildirildi. Uzun, Okulumuzun açılmasında başta TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve Milletvekilimiz Muhammet Balta olmak üzere Valimiz İsmail Ustaoğlu’na, Belediye Başkanımız Muhammet Balta’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yeni açılan Mesleki Eğitim Merkezimizin ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.