Gençlik ve Spor Bakanlığının gerçekleştirmiş olduğu  ’’ Medeniyetimizin Keşfi: Kudüs’’ programı kapsamında her ilden bir gençlik lideri Kudüs’ü ziyaret etme fırsatı buldu.

Üç semavi din için en önemli mekânlardan Kudüs tarih boyunca uluslararası öneme sahip oldu. Kudüs’ü ziyaret eden gençlik liderlerimiz ziyaretlerinin ardından kendi illerinde Kudüs deneyimlerini gençlere anlattılar. Trabzon’dan Kudüs’e giden gençlik lideri Çağrı Yılmaz Vakfıkebir gençlik merkezinde gençlerle buluşarak Kudüs’ü Kudüs’ün önemini ve Kudüs’te yaşadıklarını gençlere anlattı. Gençlerin Kudüs’ün önemini anlamaları için yapılan program büyük ilgi gördü.
Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupcu yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Gençlerimizin bilgi ve kültürel alt yapılarını sağlam temeller üzerine inşa etmiş bir kuşak olmaları ve geleceğe daha donanımlı şekilde hazırlanmalarını sağlamak, gittikleri bölgenin başta İslam medeniyetleri olmak üzere dünya medeniyetleri açısından önemi konusunda farkındalık oluşturmak ve inanç, siyaset, kültür, tarih açısından öne çıkan öğeleri gençlerle yerinde paylaşarak Kudüs konusunda bilinç geliştirmek amacıyla hayata geçirilen "Medeniyetimizin Keşfi: Kudüs" projesi olumlu olmuştur. Proje kapsamında katılımcı gençlik liderlerinin Yafa, Kudüs, Eriha, El Halil, Beytüllahim şehirlerini ziyaret ettiler. İki gün süren program kapsamında Yafa şehrinde Bahriye Camii, Mahmudiye Külliyesi; Eriha şehrinde Tecrübe dağı ve Lut gölü ziyaretlerinin ardından kadim şehir Kudüs'e hareket eddiler. Gençlik liderlerimiz, her adımı tarih, her adımı medeniyet kokan Kudüs topraklarında başta Mescid-i Aksa Camii olmak üzere Zeytin Dağı, Burak Mescidi, Muallak Kayası, Kadim Mescit, Hz. Fatıma Mihrabı gibi tarihi ve dini açısından önem taşıyan yerleri ziyaret ederek dinlerin, kültürlerin ve medeniyetlerin bir arada bulunduğu coğrafyayı tanıma ve yaşama imkânı buldular dedi."