Vakfıkebir İlçe Müftülüğünce, 'Komşular Camide Buluşuyor' projesi kapsamında, İlçeye bağlı Mahmutlu Mahallesi Camii'nde program düzenlendi.



İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'ın, Murakıp Ömer Çınar ile birlikte iştirak ettiği program, Müftü Köksal'ın kıldırdığı akşam namazını müteakip yapılan tesbihat ve duânın ardından Kerim tilâveti ile başladı, cemaatin de iştirâkiyle okunan Salât-ı Ümmiyye, tekbirlerle devam etti.
Daha sonra İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, cami ve cemaatle namazın önemi, komşuluk hakları, komşular arası ilişkilerde azami riayet edilmesi gereken hususlar, birlik-beraberliğin toplumsal hayata katkıları üzerine sohbet gerçekleştirdi.
Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in; yatsı namazını cemaatle kılan kimsenin, gece yarısına kadar namaz kılmış (ibadet etmiş) gibi sevap kazanacağını, sabah namazını da cemaatle kılanın ise bütün gece namaz kılmış gibi sevap kazanacağını müjdelediğini hatırlatarak sohbetine başlayan İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, camide toplanmanın, birlikte namaz kılıp ibadet etmenin ve birlikte hemhâl olmanın, İslâm'ın bir şiârı ve sembolü olduğunu ifade etti. Müftü Köksal, "Camide cemaat olmak, birlikte saf tutup namaz kılmak ve topluca ibadet etmek, Asr-ı Saâdet'ten günümüze vazgeçilmez bir uygulama olarak gelmiştir ve aynı şekilde kıyamete kadar da devam edecektir ve etmesi gerekir. Müslümanların birbirlerinin sevincini ve üzüntüsünü paylaşacakları, derdini, sıkıntısını giderecekleri toplanma yerlerinin merkezinde camiler olmalıdır. Bugün maalesef Müslümanlar camilerde toplanamıyor. Camiler Allah’ın en sevdiği, en hoşlandığı mekânlardır. Cami, Müslüman'ın hayatının merkezinde yer almalıdır." dedi.
İmam Hatip Hakan Aynacı'nın organizasyonu ile gerçekleşen 'Komşular Camide Buluşuyor' programına İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal ve Murakıp Ömer Çınar'ın yanı sıra mahalle muhtarı Bilal Furuncu ve vatandaşlar katıldı.