Vakfıkebir Çamlık Mahallesi Muhtarı İlyas Bahadır, aza arkadaşlarıyla birlikte kısa zaman içerisinde Mahallesi’ne yaptığı hizmetlerle ilgili bilgiler vererek eleştirilere cevap verdi.



Muhtar Bahadır, “Genç muhtar ve azaları olarak mahallemize hizmet için görevi devir aldığımız günden itibaren hizmet için var gücümüzle çalışıyoruz. Son zamanlarda sosyal medya hesaplarından ve iletişim araçlarından şahsım ve azalarıma yönelik olarak hem yapıcı hem de dibeklerde dövülse dahi doğrulmayacak tamamen art niyet içeren eleştiriler gelmektedir. Her kesime ayrı ayrı cevap vermek yerine basın aracılığıyla bir açıklama yaparak yapılan eleştirilerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmeyi arzu ettim.
Bu vesileyle bir yerel gazetemizde yazı yazan ve Çamlık Mahallemizin bir sakini olan büyüğümüzün eleştirilerine de cevap vermiş olacağım. Kendisinin tamamen iyi niyetiyle kaleme aldığını düşünmek istediğim yazısında hangi maksatla kullandığını bilemesem de ‘Genç Muhtar ve Azalarının’ ibaresini çok beğendiğimi ve keyif alarak telaffuzunu yapacağımı ifade etmek isterim.
ŞEFFAF BİR ŞEKİLTE ÇALIŞIYORUZ
Bizim gayemizin hizmet yönümüzün doğrudan yana olacağından altını çizerek söylemiştik. Hesap verebilir, şeffaf ve modern bir yönetim anlayışını ilke olarak belirledik. Bu ilkelerle hareket eden Genç Muhtar ve Azaları omuzlarına yüklenmiş olan sorumluluğu layıkıyla yerine getirebilmek için büyük bir gayretle çalışmaktadır.
Bu doğrultuda; şeffaflık ilkesini benimseyerek daha önce köyümüzde adı bile geçmeyen köy karar ve gelir gider defteri hizmet yolumuzda aynamız olacaktır. Göreve geldiğimizde açtığımız mahalle banka hesabı yıllarca dile getirilen sağlıklı işleyen hesap verebilirliği mümkün kılarak mahalle sakinlerimizin kullanımına sunulmuştur.
Memleket hasreti çeken hemşerilerimize köyümüzün güzellikleriyle donatılmış sosyal medya sayfamız yapılan hizmetleri de şeffaf bir şekilde sergilememize olanak sağlamıştır.
Genç muhtar ve Azaları belki de 30 yılı aşkın sürede yapılamayanları bir yıla sığdırmaya çalışmış, bu durumdan bihaber olanlar ve üstte bahsettiğim gibi dibeklerde doğrulmayacak sözde eleştiri niteliği bile olamayan cümlelerle yapılan hizmeti görmezden gelmektedirler.
Geçen bir yılı tozlanmış hafızaların, art niyetlilerin ve ipe un serenlerin gözlerinin önüne sermek kaçınılmaz olmuştur. Yapılanların zincir halkası gibi birbirini takip edeceği günün sonunda parçaların bütünü oluşturacağı temellerini attığımız, köyümüze kazandırdığımız yeniliklerden bahsedelim.
İŞTE HİZMETLER
1-Çamlık Mahallesi yolunun asfaltla beton birleşim yerlerinde dolgu çalışması yaptık.
2-Keskin virajlara yol aynası ve telinatör yerleştirdik.
3-Ana yol üzerinde bulunan ve neredeyse araçların ön takımlarına maddi zarar getirecek olan ızgaraları onarım çalışmasını yaptık.
4-Arızalı ve hasarlı sokak lambalarının onarımı ve aydınlatma çalışmasını yaptık.
5-Yolu neredeyse kapanacak olan Memişağa Kıranının da genç azalarının çabası insan gücü ile temizlenme çalışması gerçekleştirdik.
6-Belediyemizin iş makineleri ve araçlarıyla yol bakım ve onarım çalışmaları yaptık.
7-Mezarlığımızı her bayramda ziyarete hazır hale getirmek için genç muhtar, azaları ile mahallesinin yükünü çeken genç kardeşimiz Ali Sağlam ile zemin temizliği yaptık.
8-Yıllarca düşünülmemiş türlü ihtiraslardan fırsat bulamamış misafirini ağırlayacak yeri olmayan Mahallemize çok amaçlı toplantı ve köy odasının kazandırma çalışması gerçekleştirdik.
9-İnsani ilişkilerimizi kullanarak bu zor zamanlarda Trabzon Büyükşehir Belediyemizden oturma bankları ve makina araç gereç alarak, Vakfıkebir Belediyemizin işbirliği ile Merkez Cami önün de parke çalışması ile çevre düzenleme çalışması gerçekleştirdik.
10-Kanzula Camiinin eskimiş harap olmuş halılarının yeniledik. Elektrik tesisatı ve ışıklandırma çalışması gerçekleştirdik.
11- Çok önem verdiğimiz tarihi kültürel mirasımız olan kilisemizin restorasyon çalışması için dilekçe verdik. Bizzat Büyükşehir ile Vakfıkebir Belediyemize sunum yaptık. Bu değerli mirasın turizme kazandırılması için başlattığımız proje çalışmalarımız devam ediyor.
12-Süpürgelik Mevkiinin mesire alanı olabilmesi için girişimlerde bulunduk.
13-Sosyal yardıma ihtiyacı olan vatandaşımıza destek olduk.
Kısa zamanda yaptığımız tüm hizmetlerin Mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Mahalle sakinlerimizin geçmişin tozlanmış zihinlerini de göz önüne getirerek son bir yıldaki kalıcı hizmetlerimizin hakkını teslim edeceklerine gönülden inanıyorum.
İŞİN ASLINI AÇIKLADI     
Çamlık Mahallemizin mezarlığıyla alakalı son zamanlarda yalan ve yanlış bilgilerle sosyal medya da çok konuşulan ve bir gazetemizin köşe yazısına taşınan konuya açıklık getirmek istiyorum. Köy sakinlerimizin uzun bir süredir dile getirdikleri talepleri doğrultusunda mezarlığımızın alanında incelemeler yaptık. Yaptığımız incelemeler neticesinde Çamlık Mahallemize yakışmayan bir görüntü alan mezarlık çevre düzeninin mezar başlıklarına, mezarlarımıza ve oraya ziyarete veya cenaze defin amacıyla giden insanlarımızın hayatlarına tehdit oluşturacak bir boyuta geldiğini tespit ettik. Bu nedenle acil ihtiyaç haline gelen düzenleme çalışmaları için tüm ilgili makamlarla görüşme gerçekleştirerek başvurularımızı yaptık. Ardından da aldığımız onaylar doğrultusunda çalışma başlattık. Yazıda ifade edildiği gibi burada asırlık bir ağaç, yazıda belirtilen türlerdeki ağaçlardan birçoğu yoktur. 70-80 hatta 100’lere varan ağaç kesimi yapıldığı yönündeki iddia tamamen yalandır. Söktüğümüz ağaç sayısı 20 civarındadır. İşin aslı; devletimizin tüm kurumlarının görüşlerini alarak mezarlarımız ve insanlarımızın hayatı için büyük risk oluşturan çam ağaçlarının sökülerek yerlerine bodur ağaçların dikilmesidir. Mezarlığımızın çevre düzenlemesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ve Vakfıkebir Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta’dan malzeme desteği aldık. İşçi gücümüzle bu çalışmaları da kısa bir zaman içerisinde yapacağız.  Keşke büyük riskleri ortadan kaldırmak için yaptığımız bu çalışmayı yalan ve yanlış bilgilerle eleştirmek yerine tarihi Kanzula Camimizi, tarihi nitelikteki mezar başlıklarımızın çalınmasını ve kilisemizi kaleme alsaydınız. Evinizin altında bulunan tarihi fırının önünde yapılan depoya karşı çıksaydınız. Geçmişi konuşmak isteyenler ile geçmişi konuşalım. Fakat geleceği de konuşalım. Genç Muhtar ve Azalarının yaptıkları hizmetleri daha önce yapmak için toplanan paraları ama neden yapılmadığını da konuşalım. Soruyorum; Yıllarca sadece maaş almak için köyden şehre inen muhtar zihniyetinin yerini hizmet için çalmadık kapı bırakmayan muhtarın seçilmiş olması rahatsızlık mı oluşturdu ? ” dedi.