Vakfıkebir'de, ilçe müftülüğünün Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü ile birlikte organize ettiği sabah namazı buluşmasına lise öğrencisi 87 genç iştirak etti.



Merkez Yavuz Sultan Selim Camii'ndeki sabah namazı bulaşmasına İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi Müdürü Kadri Alay, Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupçu, İlçe Vaizleri Osman Öztürk ve Ekrem Akbaş ile bazı din görevlileri ve 87 lise öğrencisi iştirak etti.
İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal’ın namazdan önce yaptığı sohbetinin ardından sabah namazının cemaatle kılınması, tesbih, tekbir, tehlil, salavâtı şerîfelerin okunması, Kur’an-ı Kerim tilâveti ve duâ ile sona eren camideki programın ardından Üçler Lokantası'nda hep birlikte sabah çorbası içildi.
Sabah namazı buluşmalarına, ilçedeki camilerde program dâhilinde devam edildiğini belirten İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, sabah namazı buluşmalarının; sabah namazının manevi atmosferini yaşamak, yaşatmak, feyiz ve bereketinden istifade etmek, cami cemaatiyle tanışıp kaynaşmak, sabah namazı cemaatini artırmak, cemaat ruhu oluşturmak, özellikle genç nesli sabah namazına alıştırmak, dini bilgi paylaşımında bulunmak, toplumdaki birlik, beraberlik ve kaynaşma şuurunu bilinçli bir şekilde geliştirmek ve samimi dostlukları pekiştirmek amacına yönelik olarak devam ettirildiğini belirtti. Müftü Köksal, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlattığı bir proje ile camilerimizde sabah namazı buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Bu uygulama ile genç-yaşlı bütün kardeşlerimizin camide buluşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıllardan itibaren bütün camilerimiz bu uygulamayla buluştu. Amacımız sabah namazını cemaatle camide kılarak sevabını kazanmak, feyiz ve bereketinden istifade etmek, kuşakları Allah’a ibadette caminin manevi atmosferinde bir araya getirmek, genç, yaşlı bütün insanları buluşturarak toplumsal birlikteliği (vahdeti) camide gerçekleştirmek, genç kuşaklar arasında unutulmaya yüz tutmuş sabah namazı uygulamasına dikkat çekmektir.” sözlerine yer verdi.
İlçe Müftüsü Köksal, 87 öğrencisiyle sabah namazına iştirak eden Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi Müdürü Kadri Alay'a ve öğrencilerine, Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupçu'ya, din görevlilerine ve sabah çorbası ikramında bulunan Üçler Lokantası sahibi ve çalışanlarına teşekkürlerini ifade ederek duâda bulundu.