Vakfıkebir İlçe Müftülüğü, ilçedeki okullarla işbirliği halinde "Gençler Camide Buluşuyor" projesi ile liseli gençlere yönelik yürüttüğü çalışmaları kapsamında, Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi'nde eğitim öğretim gören yaklaşık 100 öğrenci cuma namazında bir araya geldi.



Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ali Bilgin ile birlikte merkez yeni camide cuma namazına iştirak eden liseli gençler, namazdan önce İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'ın, 'Kur'an-ı Kerim'in okunması, anlaşılması ve hayata tatbik edilmesi' konusu üzerine yaptığı vaazını dinlediler. Vatandaşların arasında saf tutan liseli gençler, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'ın okuduğu cuma hutbesini dinleyip birlikte namazı edâ ettiler.
Müftülüğün gençlere yönelik çalışmalarıyla ilgili; ilçe müftülüğü bünyesinde faaliyet yürüten Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve Gençlik Koordinatörlüğünce gençleri ilgilendiren çeşitli konularda konferans ve seminerler düzenlendiğini, sportif faaliyetler ve cami buluşmaları gibi çeşitli etkinliklerin yapıldığını belirten İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, dîni istismar eden ve maneviyatı kirletmekten kaçınmayan FETÖ ve benzeri yapıların, pek çok vatandaşın yanı sıra bilhassa gençlerin maneviyatını derinden sarstığına dikkat çekti. Müftü Köksal; "Dinimizi kendi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda kullanan, kutsallarımızı istismar eden, gençlerimizin zihin dünyasında ve manevi hayatlarında yıkıma sebebiyet veren her türlü zararlı akıma karşı gençlerimizi bilgilendirmek ve bilinçlendirmek istiyoruz. Camiye, cemaate iştirak etmelerini, birlik olma ruhunu, camide Allah’ın huzurunda birlikte saf tutarak, camiye cemaat olarak katılmalarını arzu ediyoruz. Sanal âlemin kıskacında, her türlü yasadışı ve zararlı etkilere açık olan milyonlarca gencimizin bu tehlikelerden korunması ile dînî, ahlâkî ve millî değerlerle donanmaları yolunda, Diyanet İşleri Başkanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığı ve tüm yetkili kurum ve kuruluşlarla ortak bir çalışma yürütmektedir. Bizler de ilçemiz müftülüğü bünyesinde oluşturulan gençlik koordinatörlüğü öncülüğünde camilerimizde din görevlilerimizin organizesiyle koordinasyon ve planlama çerçevesinde manevi değerleri ve sorumluluk bilincini özümseyen ideal gençliğin yetiştirilmesine katkı sağlamaya gayret ediyoruz. Vatandaşlarımızın da yanımızda olmalarını, çocuklarını (gençlerimizi) bizimle buluşturmalarını, çalışmalarımıza maddi ve manevi desteklerini  bekliyoruz. Gayret bizden Tevfik Allah'tandır." sözlerine yer verdi.
Liseli gençlere cuma namazı sonrası merkez Kur'an kursunda öğle yemeği ikram edildi.