14 Şubat Vakfıkebir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıl dönümü dolaysıyla yapılan törenlere ülkenin ilk sivil bandosu, son günlerde Trabzonspor’a destek olmak amacıyla başlatılan  “kasketliler” modasına uyarak yapılan törene damgasını vurdu.

Kasketliler modasına uyarak kurtuluş törenine damgasını vuran ilk sivil bando ekibi vatandaşlardan takdir kazandı.

Kasketliler modasına ayak uyduran sivil bando ekibinin bu davranışını olumlu karşılayan vatandaşlar görüşlerini şu şekilde ifade ettiler; “Bu gün ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılını kutluyoruz.  Tüm geçmişlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Burada İlçemizde sivil bando takımı son dönemlerde Trabzonspor’un kasket akımına ayak uydurdu. Bu kasket akımı bize efsanelerden kaldı. Ahmet Suat Özyazıcı, merhum Özkan Sümer ki mekanı cennet olsun, Bunlar bize ecdatlarımızdan kaldı. Bu etkinlikler kapsamında Vakfıkebir sivil bando ekibi Trabzonspor’umuza destek olmak amacıyla kasketleri ile sahada yer aldılar. Hem Trabzonspor’a destek oldukları için hem de güzel bir anı yaratmak adına kasketleriyle beraber bu ambiyansı bizlere yaşattıkları için sivil bando ekibine teşekkür ediyoruz dediler.

İl sivil bandonun kurucusu inşaat mühendisi Anıl Sağlam, okul yıllarında bando da beraber görev yaptığımız arkadaşlarla bir araya gelerek böyle bir oluşum yapmıştık. İlk olarak Trabzonspor formalarıyla çalışmalara başladık ardından Türk Bayraklı formalarımızla bayram kutlamaklarına katıldık. Bu günde kurtuluş günü dolayısıyla gösteri yapalım istedik. Bilindiği gibi son zamanlarda Trabzonspor’umuzun “kasket” modası var. Bizde “kasketliler geri döndü”  diye bu gün bu şekilde gösteri yapalım dedik ve umarım beğenilmiştir dedi.

Sivil bando ekibinden bankacı Doğuş Bulut; daha önceki yıllarda bando çalan arkadaşlarımızla beraber bir geleneğimizi devan ettirmeye çalışıyoruz. Bu gün 14 Şubat İlçemizin kurtuluşu bu toprakları bize yurt bırakan ecdadımıza teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. Bu gün daha önceki törenlerimizden daha farklım olarak kasket taktık. Son günlerde Trabzonspor’un yükselen grafiğine paralel olarak hocamızın başlattığı modaya daha önceki efsane teknik direktörümüzden esinlenerek bizde bu gün bu anlamlı günde kasket takarak destek veriyoruz.

Sivil bando Şefi Erdal Yağcı, Vakfıkebir Sivil bando ekibi olarak Trabzonspor’un kasket modasına bizde ayak uydurduk. Sayın hocamız Abdullah Avcı’nın da söylediği gibi Ahmet Suat Özyazıcı’dan beri gelen kasket modasına bizde Vakfıkebir’imizin kurtuluş günü olan 103. Yılını kutlarken kasket modasıyla bizde Trabzonspor’a destek verelim istedik.