Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, 24 Eylül’deeğitim-öğretime başlayacak olan ilçe müftülüğü bünyesindeki Kur’an kursları ve buradaki eğitim-öğretimle ilgili bilgilendirmede bulundu.
 
Ku’an kurslarında eğitim öğretimin bu yıl 24 Eylül Pazartesi günü başlayacağını söyleyen İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, çocuklarımızın manevi eğitimi ve ailelerin sorumluluğu üzerine yaptığı bilgilendirmede; “İslâm Dini, Yüce Allah'ın insanlığı kurtuluşa çağırdığı son ilâhi dindir. Önceki dinlerde olduğu gibi tevhid temelinde Yüce Allah'a bağlılığı ve sorumluluğu esas alır. Fertlerin ve toplumların dini eğitimi ailenin ve devletin görevidir. Eğitimin en mühim özelliği, beşikten mezara kadar olmasıdır. Yani hayatın tamamınıiçine almasıdır.Herkesin kesintisiz bir şekilde öğrenme, öğrendiklerini uygulamavazifesi vardır. Burada en önemli unsur ailedir. Aile içinde doğan, büyüyen ve gelişen her birey, Kur'an ve onun hayata akseden biçimi olan peygamber uygulamalarının rûhu ve atmosferiyle büyütülür. Vahyin belirlediği hayat düzeni, fert ve topluma dünya ve âhiret mutluluğunukazandırır. Aileler ve devlet, bireylere,bu bilinci ve uygulama alışkanlığını kazandırmakla mükelleftir. Yüce Allah'ın kurduğu ilâhi sistemde ailenin yapması gerekeni toplum, toplumun görevini de aile yapamamaktadır. Her birinin varlığı, bir ihtiyacın farklı boyutlarını karşılamaktadır. Bu bakımdan bireylerin bir aile içinde yetiştirilerek topluma kazandırılmaları, evvela ana babanınsorumluluğundadır ve o nedenle çocuk ana babaya emanet olarak verilmiştir.” dedi.
 
AİLE VE OKUL BİRBİRİNİ TAMAMLAYAN BÜTÜNDÜR
 
Okullar bireyin ölçülü yaşama katılımını sağlayan en temel eğitim kurumları olduğunu belirten Müftü Köksal, “Birlikte yaşamayı, kardeşliği, hak ve hukuku, birbirimize empati İle bakmayı, kendimizi başkasının yerine koyabilmeyi öğrendiğimiz yerlerdir. Bu görevin de ancak bir kısmını aileler yerine getirebilir. Çünkü bu değerler, bir kalabalık içinde uygulamalı öğrenilmelidir. Bununla birlikte hiçbiri diğerinden bağımsız ve birbirine zıt değil, birbirlerini tamamlayan bir bütünün farklı yönleridir.” ifadelerine yer verdi.
 
Din konusunda toplumu bilgilendirme ve aydınlatma görevinin, Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve ülke genelinde de müftülüklere verildiğini hatırlatan ve devletin, toplumun din eğitimi ihtiyacını bu şekilde karşıladığını ifade eden İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, okul öncesi dönem din eğitimi ve yetişkinlere yönelik Kur’an-ı Kerim, hafızlık, din eğitimi ve öğretimi ile ilgili de şunları söyledi: “İlçe müftülüğümüz, yetişkinlere, 4-6 yaş seviyesindeki çocuklara ve okul çağındaki çocuklara din eğitimi vermekte, Kur'an'ın ezberlenmesi ile ilgili, ilkokulu bitiren öğrencileri eğitmektedir. Devlete, millete ve İslâm âlemine, insanlığa iyi insan yetiştirmek için çalışmaktadır. Devletimiz, aziz milletimize hizmet yolunda verdiği her görevi yerine getirerek, Kur'an'ın öngördüğü iyi insan modelini yetiştirmek için yoğun bir şekilde çalışmaktadır.
 
OKUL ÖNCESİ DÖNEM DİN EĞİTİMİNDE 5. YILA BAŞLIYORUZ
 
İlçe müftülüğümüze bağlı Kur’an kurslarımızda, ‘Okul Öncesi Dönem Din Eğitimi Projesi’ çerçevesinde ‘Kur’an Eğitimi ve Öğretimi’ gören 4-6 yaş arası öğrencilerimize verilen eğitimde müftülük olarak, 4’üncü yılı geride bırakıp beşinci yıla başladık. Yalıköy Mahallesi Kur'an Kursu’nda, Kirazlık Yenimahalle Sahil Kur'an Kursu’nda ve Merkez Kur'an Kursu’nda 8 öğretici ile, 8 sınıfta körpe dimağlara Allah, Kur'an, peygamber, vatan, bayrak, ezan... sevgisi etrafında mukaddesat, değerler ve mahremiyet eğitimi verilmektedir. Yarının annelerine babalarına, aile büyüklerine, esnafına, tüccarına, her türlü meslek erbabına, yöneticilerine,söylem ve eylemde ölçülü davranma, ölçüye uymamanın kul hakkına ve ebedi mutsuzluğa sebebiyet vereceği öğretilmektedir.
 
Ayrıca ortaokula giden öğrencilerden oluşan kız erkek toplam 8 sınıfta hafızlık eğitimi verilmekte, geleceğin din adamları yetiştirilmektedir. Yetişkinlere yönelik ihtiyaç odaklı 15 kursta, ev hanımlarına Kur'an'ın okunuşu ve meâli, ibadetlerin ifâsı ve Hz. Peygamber’in hayatı öğretilmektedir.
 
AMACIMIZ, MUTLU VE MÜREFFEH TOPLUMLARIN OLUŞMASINA KATKI SAĞLAMAK
 
Bütün eğitim programlarımızda,her bireyin Yüce Allah katında ayrı bir değeri ve saygınlığının olduğu, içinde yaşayıp büyüdüğü ve ilk eğitimini aldığı ailenin bütünlüğünün muhafaza edilmesi, bireylerden oluşan toplumda uyum içerisindebulunmasına katkı sağlanması, bu amaçla;kurallarla etrafında karşılıklı saygıyı esas alan bir hayatın egemen kılınmasının zorunluluğu, karşılıklı hak ve ödevlerin hayatın her alanında egemen kılınması hayat boyu yoğun bir çaba harcanarak mutlu ve müreffeh toplumların oluşmasına katkı sağlanması gerektiği,insan için hazırlanmış ilâhi programa uymanın zorunluluğu, aksi yönelimin hüsranla sonuçlanacağı öğretilmektedir.”
 
2018-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN
 
Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olması dileğiyle tüm öğrencilere ve eğitimcilere de başarılar dileyen Müftü Köksal; “2018-2019 yeni eğitim-öğretim yılının başta milletimize, İslâm âlemine hayırlar getirmesini, çocuklarımızın iyi birer insan olarak yetiştirilmesine, insan hak ve özgürlüklerine saygılı bir dünyanın tesisine vesile olmasını temenni eder, akan kan ve gözyaşının dinmesini, memleketimizi düşman istilâsından, şer odaklarının tuzaklarından, hainlerin ihanetinden muhafaza etmesini, İslâm dünyasının önderi ve umudu olmasını, mukaddesât için canlarından vazgeçen aziz şühedâya rahmet etmesini Yüce Mevlâ'dan niyâz eder, sağlık-afiyet dilerim.” sözlerine yer verdi.