Vakfıkebir Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı başladı. İlçe Müftüsü Recep Şahan yaptığı açıklamada İhtiyaç odaklı ve 4-6 Yaş kategorilerinde Kur’an Kurslarının 28 Eylül itibariyle başladığını söyledi.

Müftü Şahan kurslar hakkında şunları belirtti: Mart 2020 de Covid-19 salgını sebebiyle derslere ara verilen Kur’an Kurslarımızda 28 Eylül itibariyle eğitim-öğretime başladık. Daha önce 15 Haziran’da hafızlık Kurslarımızda covid-19 pamdemisi tedbirleriyle birlikte derslere başlamıştık. Şimdi ise ihtiyaç odaklı Kur’an Kurslarımız ile 4-6 Kur’an Kurslarımızda yeni döneme başladık. Tabi devam eden salgın hastalık sebebiyle Kurslarımızda başkanlığımızın aldığı tedbirler çerçevesinde kayıtlarımızı aldık ve eğitim öğretime başladık. Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursumuz bünyesinde bulunan   4-6 Yaş Kursumuzda mevcut 6 sınıfımız  yeni duruma göre ayarlandı. Sınıflar en fazla 9 öğrenci mevcudu ile ders yapıyor. Kurs girişinden sınıflara kadar hijyene, maske ve mesafeye azami dikkat ediyoruz. Haftanın 4 günü ders bir günü de temizlik günü olarak belirlendi.

Diğer taraftan Müftülüğümüze bağlı iki hafızlık Kursumuz olan Hasan Kaan Erkek Kur’an Kursu ile Bölge Yatılı Kız Kur’an Kurslarımızda da yine belirlenen pandemi kuralları çerçevesinde derslerimiz devam ediyor. Şu anda her iki kursumuzda da öğrenci kapasitemiz doldu.

Yine İhtiyaç odaklı Kur’an Kurslarımızda dersler başladı.Kayıtlarımız sürüyor. Vatandaşlarımızın salgın hastalık dolayısıyla Kurslarımıza ilgisi önceki senelere oranla çok düşük. Ama vatandaşlarımızın kurallara uyarak Kurslarımıza gelip Kur’an ve Dini Bilgiler öğrenmelerinde her hangi bir engel yok.Bakınız bu senesınıflarda  6 kişi ile ders yapabiliyoruz. Bu bir fırsattır. Kayıt olan   kursiyerlerimiz randevu usulü ile de derslerini alabilirler. Yeter ki istekli olsunlar. Bunun için de Kurs hocası veya müftülüğümüze   müracaat edebilirler.

Bu vesile ile yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.