Vakfıkebir Hafız Hasan Kaan Kur’an Kursu’nda okuyan öğrenciler, hocalarıyla birlikte çıktıkları Güneydoğu Anadolu gezisinden mutlu döndüler.



Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı Hafız Hasan Kaan Kur’an Kursu'nda okuyan 50 öğrenci, hocalarıyla birlikte çıktıkları Güneydoğu Anadolu gezisini tamamlayarak ilçeye döndüler.
30 Nisan 5 Mayıs tarihleri arasını kapsayan 'Tarih ve Kardeşlik Gezisi' kapsamında; Şanlıurfa Dergâh Camii, Balıklıgöl, Göbeklitepe, Mardin Artuklu İlçesi Hacı İsmail Kaya Kur’an Kursu, Mardin Kasımiye Medresesi, Diyarbakır Sufle Medresesi, Tarihi Suriçi, Hz. Süleyman Camii, Ulu Camii, Diyarbakır Eğil Peygamberler Makamı, Siirt Tillo Kalesi, Cam Teras, Tillo Müzesi, İsmail Fakirullah Türbesi, Veysel Karânî Hazretlerinin kabri ve Bitlis Tatvan'da bulunan Hira Kur'an Kursu'nu ziyaret ettiler.
Gezi dönüşü bir değerlendirmede bulunan Hafız Hasan Kaan Kur’an Kursu Yöneticisi Seyfullah Hacıfettahoğlu; "Öğrencilerimizin tarih bilincini artırmak, ülkemizin farklı coğrafi bölgelerindeki öğrenciler arasında kardeşlik şuurunu tesis etmek, sene boyunca yoğun bir çalışma temposunda yorulan öğrencilerimizin yorgunluklarını gidermek, derslerine motive etmek, ülkemizin coğrafi güzelliklerini temâşâ edip farklı bölgelerdeki eğitim geleneklerini yerinde gözlemlemek, ülkemizin Güneydoğusunda yaşayan kardeşlerimizle Karadeniz bölgemizde yaşayan kardeşlerimiz arasında bir kardeşlik hukuku tesis etmek amacıyla Güneydoğu Anadolu bölgesine düzenlediğimiz 'Tarih ve Kardeşlik Gezisi' fevkalâde güzel geçti. Öğrencilerimiz çok mutlu oldular. Öğrencilerimize ve bize bu imkanı sağlayan ilçe müftülüğümüze, Kaanlar Vakfı'na, Hafız Hasan Kaan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne, Kaanlar Vakfı Vakfıkebir sorumlusu Hayati Er hocamıza, Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta'ya, Kaanlar AŞ adına Osman ve Ahmet Kaan'a, Kaanlar Trabzon bölge Bayii Ali ve Rıfat Kaan'a ve emeği geçen destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.