Vakfıkebir İlçe Müftülüğünce 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' dolayısıyla merkez üç camide, üç ayrı vakitte program düzenlendi.



Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla, Vakfıkebir İlçe müftülüğünce düzenlenen programlar kapsamında; Merkez Yavuz Sultan Selim Camii'nde sabah namazı buluşması, Merkez Eski Camide Kur'an ziyafeti ve Merkez Yeni Camide de hatm-i şerif programı düzenlendi.
Merkez Yavuz Sultan Selim Camii'ndeki sabah namazı buluşması, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'ın kıldırdığı sabah namazının ardından tesbihât, tekbir, salât-ü selâm, Kur'an-ı Kerim tilâveti ve dua ile sona erdi. Namazdan sonra da Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde cemaate çorba ikramında bulunuldu.
Merkez Eski Camide ise akşam namazını müteakip düzenlenen Kur'an ziyafeti programında din görevlilerince Kur'an-ı Kerim, ilâhi ve kasideler okundu. İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'ın 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' ile ilgili yaptığını konuşmasının ardından dua ve kılınan yatsı namazı ile program sona erdi.
Merkez Yeni Camide düzenlenen son program akşam namazının kılınmasıyla başladı. Okunan Yasin-i şerifin ardından Hafız Hasan Kaan Kur'an Kursu'nda hafızlık yapan öğrencilerin katılımı, din görevlileri ve cemaatten hafız ve Kur'an-ı Kerim okuyabilenlerin de iştirâkiyle hatm-i şerif okundu. Progran, yapılan duanın ardından yatsı namazının kılınmasıyla sona erdi.
'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' dolayısıyla düzenlenen programlarda; başta mukaddesât uğruna canlarını fedâ eden aziz şehitlerimiz olmak üzere; İslâm'ın bidâyetinden bugüne dine, Kur'an'a hizmette bulunmuş, ebediyete irtihâl eden din adamlarımız ile vatana ve millete hayırlı hizmetlerde bulunmuş olup âhirete irtihâl eden devlet adamlarımız ve tüm geçmişlerimizin ruhları için dualar edildi.