İlçe Müdürü Remziye Kuleyin yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: "Hayvan haklarına ilişkin farkındalığı geliştirmek için 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde gerçekleştirilecek her etkinliğin değeri büyüktür.

Etkinlikler kimi zaman broşür ya da mama dağıtımı, kimi zaman sahiplendirme faaliyeti, kimi zaman güzellik yarışmaları olarak karşımıza çıkar. Hepsinin verdiği mesaj aynıdır. 4 Ekim'in amacı, aslında her günümüzü birlikte geçirdiğimiz hayvanları görünür kılmaktan ibarettir. Bakıp görmediğimiz okuyup anlamadığımız söyleneni algılamadığımız hayat akışında algılarımızı hayvan haklarına çekmeyi amaçlar tüm etkinlikler. Elbette o bir günde bütün sahipsiz hayvanların başını okşayıp sevgi göstermek mümkün olmadığı gibi, hayvan hakları da bundan ibaret değildir zaten. Ancak her yıl 4 Ekim'de ne kadar çok kişi, kurum, kuruluş, hayvan haklarına dair insanların dikkatini çeken, algısını açan, bilinçlendiren faaliyetler yaparsa, bugün hemen etkisi olmasa da gelecek için umudumuz o kadar artar. Umutmayalım ki! Hayvanlarda hayatımızın ve yaşantımızın bir parçasıdırlar.

Bu yüzden biz Veteriner Hekimler olarak, hayvan haklarına saygı için bir anlık durup düşünmeler dahil her türlü emeğe minnettarız. Hedef her zaman daha iyisine ulaşmaktır. Bıkmadan usanmadan hayvan haklarının sevgi koşullu olmadığını anlatmaya ve savunmaya devam edeceğiz. Dünyaya gelen her canlı kadar yaşam hakkına sahip tüm hayvanlarımız için, haklarının savunucusu olmaya devam edeceğiz. İnsanın da hayvanın da taşıdığının can, aldığının nefes olduğunun bilincinde Hayvanları Korumanın artık; yasal düzenlemeleri tamamlanarak hayvanları nesne olarak görmediği günler istiyoruz.

Hayvanları Koruma Kanununun insan ya da hayvan öncelikli değil insanlık için en iyisi olması dileklerimizle. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Kutlu Olsun"