Vakfıkebir İlçesi’nde yarım asırdan fazla bir zamandır ilçede kıraathane ve sabahçı kahvesi olarak hizmet veren Çelik Palas Kıraathanesi sektör değiştirdi. Çelik Palas artık Kuduoğlu Market olarak hizmet verecek.

Açılış törenine Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Enver İskenderoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu, Şoförler ve Otomobilciler odası başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, Siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, ilçe esnafları ve vatandaşlar katıldı.

GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ BUGÜNDE İŞİMİZİN BAŞINDA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Vakfıkebir Çarşı Mahallesi 14 Şubat Kurtuluş Caddesi üzerinde hizmet verecek olan Kuduoğlu Market Cuma Namazı öncesi hizmete açıldı. Açılış töreni öncesi teşekkür konuşması yapan işletme sahibi Lütfü Kudu, Kıraathane olarak yarım asırdan fazla bir zamanda hizmet verdik. Pandemi dolayısıyla sektör değiştirmek durumunda kaldık. Tabiki müşterilerimizden bu konuda özür diliyor ve anlayış bekliyoruz. Hayırlısıyla açılışımızı gerçekleştirdik. Açılışımıza katılan katılamayan, çelenk ve çiçek gönderen daire amirlerine, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi parti başkanlarına,  muhtarlarımıza, öğretim görevlilerine, iş adamlarına, esnaflarımıza ve tüm vatandaşlarımıza, telefonla arayan, mesaj atan herkese ailem adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Geçmişte olduğu gibi bugünde işimizin başındayız hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu düşüncelerle yeni işyerimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.

Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadırda yaptığı konuşmasında, 2020 yılını nasıl atlattığımız unutulmaz. Bir çoğumuz yakınlarımızı kaybettik mekanları cennet olsun. Sıkıntılar hala devam ediyor, inşallah bu süreci hep beraber atlatacağız. Çelik Palas’ın ilçemizde unutulmaz bir tarihi var. Neredeyse bir asır hizmet verdiler. Kendilerine teşekkür ediyor, yeni işyerlerinin hayırlı olmasını diliyorum dedi.

“YEREL ESNAFA SAHİP ÇIKALAIM”

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam; Bu sektör ekonomik manada Vakfıkebir’in ekonomisini ilçeden, ilçe dışına taşıyan ciddi manada ekonomik daralmaya sebep olan bir ticari alan. Bu noktada bu işletmenin inşallah başarılı olmasını temenni ediyorum. Özellikle şu günlerde Vakfıkebir’li kardeşlerimizden ve burada görev yapan çok değerli memur hemşerilerimizden ricam şu, iç piyasada var olan ekonomimizin özellikle şu darlıkta 3-5 kuruşa tenezzül etmeden muhakkak yerel esnafımıza ciddi destek verilmesi gerektiğine inanıyorum ki bu hepimiz için geçerlidir.  Devletlerin cari açığı nasıl ki ithalat ihracatı geçerse cari açık veriyor. İlçemizin de cari açığını düşündüğümüzde bizim ilçemiz ekonomik anlamda üretim ve istihdam sağlayan kendi kendine yetebilen durumu olan bir ilçedir. Bu manada yapmamız gereken tek şey benim memleketimde üretim yapan ticarethanelerin ürünlerini öncelikle kendi reyonlarımızda kendi iç piyasamızda yerel esnafımızın sergilemesi, vatandaşımızın da tercih noktasında istihdam sağlayan firmalarımıza sahip çıkmasıdır. Ardından alışveriş yaparken bütün piyasayı ilgilendiren paranın ilçe piyasası içerisinde kalması da, ilçede yatırım yapan, istihdam sağlayan ve kendini bu ilçeye atamış yerel esnaftan alış verişini yapmalıdır. Bu gün bir tercih noktasında eğer Trabzon’a gideceksek yerel esnafın araçlarıyla gidelim ki paranın dönüp geleceği yer ilçemiz olsun. Eğer alış verişimizi yerel esnaftan yaparsak o paranın kalacağı yer yine ilçemizdir. Eğer tercihimizi üreticimizden yana yaparsak o paranın da kalacağı yer ilçemizdir. Doğal olarak biz bize yeteceğimiz durumdayken maalesef bu gün ciddi manada sıkıntılar çekiyoruz. Özellikle pandemi dönemini bahane ederek lütfen birbirimize değer verelim. Cenazede, düğünde, hastalıkta, iyi ve kötü günde beraber olduğumuz yerel işletmelere destek vermemiz gerektiğinin altını çizen Başkan Sağlam, açması ve yatırım yapması esnaftan ayakta kalması siz değerli vatandaşlarımızdan diyor ve bu iş yerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi. Konuşmalardan sonra İlçe Müftüsü Recep Şahan’ın yaptığı dua sonrası açılış kurdelesi kesildi.