VAKFIKEBİR’DE BAYRAMLAŞMA MERASİMİ DÜZENLENDİ VAKFIKEBİR’DE BAYRAMLAŞMA MERASİMİ DÜZENLENDİ

Vakfıkebir Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulunun hazırladığı resim sergisinin açılışına İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan,  Kaymakam adayı Muhammet Furkan Bektaş, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, Kaanlar Vakfı Temsilcisi emekli öğretmen Hayati Er, siyasi parti ilçe temsilcileri, STK temsilcileri, kurum amirleri, okul müdürleri ve basın mensupları katıldılar.

“HİKMET KAAN İMAM HATİP ORTAOKULU OLARAK HER ALANDA VARIZ”

Vakfıkebir Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulu Okul Müdürü Ahmet Bulur sergi sonrası yaptığı açıklamada; “Vakfıkebir Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulu olarak her alanda varız. Okulumuz mesleki, akademik, sportif başarıların yanı sıra sanatsal ürünlerde ortaya koymaktadır. Okulumuz Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Emel Ergel’in danışmanlığında öğrencilerimizin yaptığı çalışmalardan oluşan yıl sonu sergimiz ziyaretçilerimizin büyük beğenisini topladı dedi.”

“GÜZEL YAZI, HOCANIN ÖĞRETİŞİNDE GİZLİDİR”

Müdür Bulut sözlerine şöyle devam etti; “Güzel yazı, hocanın öğretişinde gizlidir. Güzelleşmesi çok yazmakla; güzelliğini devam ettirebilmek İslam dinine bağlılıkla mümkündür” buyurmuştur Hz. Ali (r.a). Her kültür, söz üzerine inşa edilmiştir. Bu sözlerin yazıya dökülerek kalıcı hale getirilmesiyle de medeniyetler oluşur. İslam yazılarının zarafet ve güzellik ile buluşması hat sanatı ile gerçekleşti. Türk-İslam güzel sanatlarının başında gelen hat ve tezhip okulumuzda öğrencilerimizin elinde ayrı bir güzelleşti. Öğrencilerimizin çalışmaları yıl sonu sergimizde yerini aldı. Sergimizde hüsn-ü hat ve tezhip gibi Türk-İslam sanatları eserlerinin yanı sıra kara kalem, guaj boya, sulu boya, akrilik boya ile tuval çalışmaları, çizgi çalışmaları,  mizanpaj, röprodüksiyon çalışmaları vardı. Ayrıca tüketen değil, üreten bir nesil yetiştirmek adına ve dinimizin israf etmeyin emri gereğince öğrencilerimizin hazırladığı atık malzeme çalışmaları, mimari tasarımları, köprü tasarımları ve origami çalışmaları da sergide yer aldı. Yıl boyunca okulumuzda hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü panolarımız ve duvar gazetelerimiz de sergimizde yer aldı. Sergimizde 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir resimleri, 15 Temmuz sembolleri haline gelen görsellerin öğrencilerimizin kaleminden çizimleri de önemli eserler arasında yerini aldı. Sergimizin hazırlanmasında emeği geçen Türkçe Öğretmenimiz Yasemin Başol Karan, Teknoloji Tasarım Öğretmeni Emel Ergel’e ve emek harcayan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz dedi.”