ORTADA BİR BORÇ VARSA SAHİBİDE BURADADIR

Büyükliman Postası Gazetemizin 2 Ekim 2020 tarihli geçen haftaki sayısında yer alan manşet haberle ilgili olarak bizleri ziyaret eden Kulüp Başkanı Zafer Cora, ortada bir borç varsa sahibi de buradadır. Fakat ortada her hangi bir borç da yoktur dedi.

Büyükliman Postası Gazetemizi ziyaret eden Tonya Doğanspor Kulübü Başkanı Zafer Cora ve beraberinde Kulüp yöneticisi Abdullah Malkoçoğlu, Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ve Haber Müdür Sadık Aydın’a yapılan haber’in eksik bilgiden kaynaklandığını belirterek olayın ayrıntılarını anlattı.

Büyükliman Postası Gazetesi olarak kamuoyunun öncelikle şunun iyi bilinmesini isteriz ki!

Bizler yaptığımız haberlerde kişi yada kurumlarla hiçbir husumetimiz olamaz. Birilerini töhmet altında bırakarak haber yapmayız. Aldığımız bilgiler ışığında haberlerimizi yapar yayınlarız. Karşı tarafa da her zaman söz hakkı verilmesi yönünde habercilik anlayışımızı da tarafsız olarak sürdürmekteyiz. Bilhassa haberin içeriğinde adı geçen Trabzon’un ve Büyükliman Havzasının yetiştirdiği Milletvekilimiz Sayın Av. Salih Cora’nın bu haberle uzaktan ve yakından hiçbir alakası yoktur. Konu olan işletme sahibinin sadece vekilimizden yardım istediği haberin içeriğinde de yazmaktadır. Bu konularla ilgili Milletvekilimizin hiçbir bağlantısı yoktur. Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

“KONUŞTUĞUMUZUN ARKASINDA DİK DURUŞUMUZU SERGİLEYECEK CESARETİMİZDE VARDIR”

Tonya Doğanspor Kulübü Başkanı Zafer Cora konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ Bizler amatör spor kulübü yöneticileriyiz. Zor şartlar altında gönüllü olarak bu işleri yapmaktayız. Tonya Doğanspor Kulübünün bir borcu varsa bizler buradayız. Hiçbir yere gittiğimiz yok. Doğup büyüdüğümüz, yaşlanacağımız ve mezarımızın da olacağı yer kendi memleketimizdir. Bizler sokakta ne konuşuyorsak bu günde konuştuğumuzun arkasında dik duruşumuzu sergileyecek cesaretimizde vardır. Bizler ailelerimizden aldığımız aile terbiyesinde borcun namus olduğunu iyi bilen kültürlü insanlarız.  Ne kaldı ki! Gazetenizde işletme sahibi tarafından iddia edilen borcun maalesef ödendiği ve borcun olmadığı ortadadır dedi.”

Başkan Cora; “Birde şu yönden bakarsak olaylara, bizler amatör spor kulübü yönetiyoruz. Zor şartlar adlında hep cebimizden harcayarak yada yöneticilerimiz veya sponsor bulabilirsek onlardan alabildiğimiz gelirlerle zor şartlar altında bu kulüpleri ayakta tutmaya çalışıyoruz. 1 TL. bile çıkarımız olmadan içimizdeki spor aşkıyla özverili bir şekilde ailemize zaman ayırmıyor takımla uğraşıyoruz. Amatör spor kulüplerinin borçları olacaktır. Zaten pandemiden dolayı maçlar iptal. Ne zaman başlanacağı meçhul. Biz Tonya Doğanspor kulübü olarak 2 yıl içerisinde takıma 3 buçuk milyon lira harcama yaptık. Bu kolay bir rakam değil. Bizler takım olarak Büyükliman bölgesinde bir heyecan olsun, halkımızın spora karşı olan ilgisi azalmasın diyerek maçlarımızı Vakfıkebir de oynuyoruz. Bölgemizden yetişecek yetenekli futbolculara ekmek kapısı olalım diyoruz. Trabzon da da çok rahatlıkla maçlarımızı oynayabilirdik. Orada da kalabilirdik. Trabzon da bedava kalma imkanımız olduğu halde hem bölge insanı için sosyal bir etkinlik olsun hem de Ramada otelde kalarak otelin reklamına katkı sunalım diye mücadele ettik. Bize otelde kalmamız için kendileri teklif getirdiler. Zaten parasız kalmadık ki. Geldiğimiz bu noktada iddia edilen otel borcumuz yoktur. Borç Ramada Otel’in hesaplarına havale edilmişti. Bu iddia edilen borç durumu eksik bilgiden kaynaklanmıştır. Bilhassa vekilimizin bu olaylarla hiçbir alakası olmamıştır. Kamuoyunun doğrunun ne olduğunu bilmesi gerektiğini düşünerek sizleri ziyaret ettik dedi.

“MİLLETVEKİLİMİZ SAYIN SALİH CORA’NIN HABERLE İLGİLİ HİÇBİR ALAKASI YOKTUR”

Büyükliman Postası Gazetesi Haber Müdür Ahmet Kamburoğlu ise yaptığı açıklamada, “Öncelikle şunun iyi bilinmesini isterim ki! Gazetemizde yayınlanan haberde Bölgemizin ve Trabzon’umuzun Milletvekili olan Sayın Salih Cora’nın hiçbir alakası yoktur. Tamamen konu olan işletme sahibinin Sayın Vekilimizden yardım istemesi ile ilgili olarak vekilimizin adı geçmiştir. Ayrıca sizlerin bu nazik ziyareti bizleri onurlandırmıştır. Kamuoyunu bilgilendirmek açısından yaptığınız bu nazik ziyaretten dolayı sizlere teşekkür ediyorum.  Bizlerde sizlerin söz hakkı olduğunu her zaman dile getirdik. Yanlış hesap Bağdat’tan döner misali doğru bilgilerle bizleri ve kamuoyunu aydınlattığınız için gazetemiz ve kamuoyu adına sizlere teşekkür ediyoruz. Haliyle amatör spor kulüpleri zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorlar. Sizlerde bu yaşam mücadelesi içerisinde her yöreden transfer ettiğiniz futbolculara ödeme yaparak ve ayrıca hem malzeme hem de kulübün giderlerini karşılama noktasında stres ve sıkıntılar içerisinde özverili bir şekilde caba harcıyorsunuz. Büyükliman bölgesinde sportif faaliyet anlamında çok önemli bir katkı sağlıyorsunuz. Sadece sportif faaliyet değil sizlerin sayesinde ilçe ve bölge genelinde de bir canlılık söz konusu oluyor. Ekonomik anlamda da bu canlılık esnaflarımıza yansıyor katkı oluyor. Tonya Doğanspor Kulübü olarak sizleri kutluyor başarılarınızın daim olmasını diyor, her zaman yanınızda olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.