Vakfıkebir’den 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gazilerimiz için hazırlanan “Milli Mücadele Madalyaları ve Beratları Tevcihi Töreni“ İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

1974 Kıbrıs Barış harekatına katılan gaziler için Vakfıkebir İlçesi’nde madalya ve berat tevcih töreni düzenlendi. Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta’nın himayelerinde, Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral’ın organizatörlüğünde 1974 Kıbrıs Barış Harekatına katılan gazilerden Ahmet Aksoy, Ali Yener, Şükrü Muradoğlu ve Sait Bildin’e Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta tarafından tevcih edildi.    

BU MİLLETİN EVLATLARI OLARAK ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

Madalya tevcih töreni öncesinde gazilerimiz ile bir süre sohbet eden İlçe Kaymakamımız Mesut Yakuta, sağlık ve sıhhatlerini sorarak bir sorunlarının olup olmadığı noktasında kendilerini dinledi. İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta yaptığı açıklamada, şehit ve gazilere çok şey borçlu olduklarını anlattı. Kaymakam Yakuta, "46 yıldır bu anı bekleyen gazilerimizi gönülden tebrik ediyoruz. Bu milletin evlatları olarak şehit ve gazilerimize çok şey borçluyuz. Hem istiklal hem istikbal hem namus ve geleceğimiz için katkı sunan ve canlarını seve seve veren şehitlerimize rahmet diliyorum. Bugüne kadar muharebe meydanlarında, düşmana karşı toprakları koruyan geleceğimizi güvenle bırakacağımız topraklarımıza gazilerimizin katkısı da büyüktür. 489 şehidimiz var Kıbrıs'ta. Hâlâ şehitlerimiz, gazilerimiz var. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tarihindeki yerini alması aziz şehitlerimiz ve siz kahraman gazilerimiz sayesindedir. Onun için sizlere minnettarız. Bu nedenle Kuzey Kıbrıs Semalarında bayraklarımızın dalgalanmasına vesile olduğunuz için sizlere minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Kıbrıs Barış Harekatı'nda bu belgeleri madalyaları hak eden değerli gazilerimizi tebrik ediyorum. Buna vesile olan değerli büyüklerimize teşekkür ediyorum. Aziz şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum dedi.”