Vakfıkebir İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Çocuk Tiyatrosu “ Ketçaplı Spagetti” adlı oyunu sahneledi. Oyunu ilçemiz Cumhuriyet İlkokulu, Büyükliman İlkokulu ve Yalıköy İlkokulu öğrencileri izledi.



200 öğrencinin izlediği oyunda Yalıköy ortaokulundan Ayşenaz Çalışkan, Atatürk Ortaokulu’ndan Didem Muradoğlu, Elif Şirin, Ecrin Garip, Beyza Erkan, Beşikdüzü Anadolu Lisesi’nden Yunus Emre Cis, Şalpazarı Anadolu Lisesi’nden Özge Kurt, Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Kardelen Kardal rol aldı. Yönetmenliğini Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi eğitmenlerinden Lale İskenderoğlu’nun yaptığı oyunda çocukların beslenme alışkanlıkları ve çocuklara verilebilecek sorumluluklar konu olarak işlendi.
Yapılan Çalışmalara yönelik açıklama yapan Lale İskenderoğlu, “Çocuk tiyatrosu çocuğun kişilik kazandığı, kendine güvendiği ve kendini ifade ettiği, bedensel esneklik kazandığı, kolektif üretim içinde olduğu bir ortamdır. Çocuklara sorumluluk bilincini, başkalarına saygılı olmayı ve dayanışmayı öğretiyoruz. Eğlenme ve öğrenme bir arada tutup, çocuğun estetik algı yeteneğini geliştirerek onu yetkin, özgür ve mutlu birey yapmayı amaçlıyoruz. ?Çocuklar tiyatroda sevinsinler,yaşamanın,sevmenin,dayanışmanın tadına varsınlar. Öğreneceklerse yaşamayı ve yaşatmayı, mutlu olmayı ve mutlu etmeyi öğrensinler dedi.”
Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Daloğlu, “Çocuk tiyatrosu çocuklara, yaşadıkları dünyayı daha iyi algılayabilecekleri eleştirel bakış açısını kazandırmayı. Aile, okul ve arkadaşlarıyla yaşadığı ilişkileri sorgulatabilmeli; fakat çocuğu aile ve arkadaşlarıyla ilişkilerinde uyumsuzluğa götürmemeyi hedef aldıklarını söyledi.”
Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Birol Yüksek, “Beş duyuyu daha yoğun kullandırarak onların düşünme, yorumlama ve çözümleme yeteneklerini etkin kılmalı. Sorunlara değişik bakış açılarından bakabilmelerini, sorunlarla kendisinin başa çıkması konusunda çocuğu yüreklendirdiklerini ifade etti.”
Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, “Çocuk tiyatromuzla, çocuklarımıza gerçeği kavratma adına kuru bir öğreticiliğe düşmeden. Öğreticilik süreçleri yaratılarak öğrenmelerine kurumlarımız vasıtasıyla sağlıyoruz, Oyunlarla ilçemiz çocuklarına yorum yapma ve değerlendirme olanağı sunduklarını ifade eden Aksoy Örgün eğitimdeki öğrencilerimiz Halk Eğitimi Merkezimizin tüm kurs ve faaliyetlerine davet ediyorum. Desteklerinden dolayı ilçe kaymakamımız Mesut Yakuta’ya ve Belediye Başkanımız Muhammet Balta’ya teşekkür ederim dedi.