"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ve bölgede görev yapan gazeteciler ile bir araya gelerek günlerini kutladı.



“10 Ocak Gazeteciler Günü” nedeniyle Yalıköy Yakamoz Köfte salonunda düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya gelen Kaymakam Mesut Yakuta yaptığı kısa konuşmada, burada birlikte olmaktan duyduğu memnuniyetin altını çizdi. Kaymakam Yakuta, “Büyükliman Bölgesi’ndeki gazeteci arkadaşlar arasında güzel bir birlikteliğin olmasından memnuniyet duyuyoruz” dedi.
“Arkadaşlarımız tarafsız gazetecilik yapma konusunda meslek ilkelerine kesinlikle uyuyorlar”
Seçim sürecine girilmesi ile birlikte gazetecilerin yoğun bir çalışma atmosferine girdiklerini de hatırlatan Yakuta, herkese kolaylıklar diledi. Ayrıca kar- kış demeden görevlerini layıkıyla yapan gazetecilerin daima yanında olduklarına vurgu yaparak, ilçenin adını kötüye çıkarabilecek durumlarda işin aslını sorup soruşturmadan haberleştirme yoluna gidilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, “Bu anlamda arkadaşlarımız tarafsız gazetecilik yapma konusunda meslek ilkelerine kesinlikle uyuyorlar. Her görüşten arkadaşlarımız, her görüşe karşı yazacaklarını yazıyor/çiziyorlar. Bu durum da, Büyükliman Bölgesindeki basın mensuplarının özgür olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Görev yaptığımız ilçede tüm kurumların görevlerini layıkıyla yaptıklarını ve bunun sonucu olarak da ilçenin yaşama alanı olarak çekicilik kazandığını görmekten mutluyum” şeklinde konuştu.
GELLECİ: “KÖŞE YAZILARI YOL GÖSTERİCİ BİR NİTELİK TAŞIR.”
Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci de birlikten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, hiçbir gazetecinin bilgi ve belgeye ulaştığı sürece yanlış haber yapmayacağını savundu. Başkan Gelleci, bazı durumlarda bilgiye ulaşmak için gazetecinin yaptığı girişimler sonucu ‘Ben devlet memuruyum, bilgi veremem. Siz yazın, sonra düzeltirsiniz’ gibi bir mantıkla hareket edildiğini hatırlattı. Gelleci, “Allah’a şükür, bölgemizde bu tür vakalara rastlamadık. Köşe yazıları ise insanların kendi fikirlerini özgürce ifade ettikleri alanlardır. Hakaret etmeden, iftira atmadan yazıldığı sürece köşe yazılarının zararı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca köşe yazıları yol gösterici bir nitelik taşır. Bu durum hepimiz için geçerlidir. Bazen bakarız, ama göremeyiz. Bir gazeteci onu görür ve uyarıcı nitelikte yazar. Yetkililer de okuduklarında kendilerine pay çıkarırlar. Bu bağlamda köşe yazılarının faydalı olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.  Başkan Gelleci ayrıca, bilgiye ulaşma konusunda Vakfıkebir’de her hangi bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarının da altını çizdi.
Kaymakam Mesut Yakuta, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdiresi Şifa Karadeniz, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Geleci ve yönetim kurulu ile cemiyet üyelerinin katıldığı kahvaltıda mesleki anılar paylaşıldı, fıkralar anlatıldı.