CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Büyükliman Postası Gazetesi ve Matbaasını ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ile basın sektöründe yaşadıkları sıkıntılar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Gazetemizi ziyaret eden CHP Milletvekili Ahmet Kaya’ya CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, İşadamı ve Eski Belediye Başkan Adayı Emin Uludüz ve ilçe yönetim kurulu üyeleri eşlik ettiler. Milletvekili Ahmet Kaya, Gazete ve Matbaamızı ziyareti sırasında Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ve Matbaa Ustamız Hamdi Kurt tarafından kendisine bilgiler aktarıldı. Elle dizgi (Tipo Baskı) sistemi hakkında ve gazete arşivlerini inceleyen Milletvekili Kaya, daha sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“YEREL BASININ DESTEKLENMESİ ASLINDA DEMOKRASİNİN AYAKTA KALMASIDIR”

Milletvekili Ahmet Kaya; “Yerel basının ayakta durabilmesi özellikle bu son dönemde çok zor hale geldi. Siyasi baskılar, yazılan her yazıya karışmalar. Yönlendirmeye çalışmalar basınımızın çalışma alanını oldukça daralttı maalesef. İktidara yönelik olarak, Eğer benim düşündüklerimi baş sayfadan iyi yerden verirsen, beni desteklersen, gerek reklam gelirleri anlamında gerekse ihale ilan gelirleri anlamında pastadan istediğiniz payı alabiliyorsunuz. Fakat eğer benim istediğim çizgide değilseniz, bugün onu yandaş olarak tanımlıyoruz. Yandaş çizgide değilseniz bu haklardan mahrum bırakılıyorsunuz. Kendi sıkıntılarınızla baş başa ayakta kalma mücadelesi veriyorsunuz. Bugün Türkiye de basının özellikle yerel basının en büyük sıkıntısı bu. Yerel basının desteklenmesi aslında demokrasinin ayakta kalması, demokrasinin desteklenmesi anlamında çok çok kıymetlidir. Ulusal basının geldiği hali biliyoruz. İyi ki yerel basın var. Zaman zaman sesimizi yerel basın aracılığı ile kamuoyuna duyuruyoruz. Yerel basın sayesinde söylediklerimiz vatandaşla buluşuyor. Tarafsız, yansız söylediklerimizi aynen ağzımızdan çıktığı biçimde hiç çarpıtmadan, hiç başka yerlere çekmeden yerel basındaki birçok arkadaşımız sağ olsunlar sesimizi vatandaşa ulaştırıyorlar. Bu anlamda siz ve sizin gibi yerel basının varlığından müteşekkiriz. Yerel basının ayakta kalması için yaşayabilmesi için yapılması gerekenler konusunda da parti olarak 10 maddelik bir önerge paketi meclise sunduk. Bu maddeleri kamuoyunun bilgisine de sunduk. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz yerel basının ayakta kalması, yaşamasını ve vatandaşın doğru haber alma hakkını sonuna kadar kullanabilmesi adına basının yaşatılması için ne gerekiyorsa yapacağız dedi.”

“AŞILAMADA BASIN MENSUPLARI ÖNCELİKLİ SIRALARDA OLMASI GEREKMEKTEDİR”

Milletvekili Ahmet Kaya; “Pandemi döneminde yurt dışından getirilen aşıların vurulması ile ilgili bir planlama yapıldı. Sağlık çalışanlarımız birinci öncelikli bölümde yer aldı. Bu konuda basın mensubu arkadaşlarımıza bir eksiklik ve haksızlık yapıldığı kanaatindeyiz. Özellikle Türkiye genelinde 17 tane basın mensubu arkadaşımızın bu pandemi nedeni ile hayatını kaybettiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Basın mensubu arkadaşlar tolumda kalabalıkların içine en fazla giren, haber yapma telaşı ile doğru bilgileri vatandaşa ulaştırabilme adına bazen dikkatsizce sosyal mesafe kurallarını ihlal ederek habercilik refleksi ile kalabalıklara maruz kalan bu insanları bu aşılama takvimi içerisinde yerinin belli olması ve öncelikli sıralarda olmaları gerektiği ifade ediyoruz. Kaya, bu doğrultuda yayın hayatınızda ve çalışmalarınızda sizlere başarılar diliyorum. İyi ki varsınız dedi.”

Büyükliman Postası Gazetesi Yazı işleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu, “Nazik ziyaretleri dolayısı ile Milletvekilimiz Ahmet Kaya’ya, İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’na, İlçe Başkanı Mehmet Keskin’e, İşadamı ve Eski Belediye Başkan Adayı Emin Uludüz ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.”