CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için geldiği Vakfıkebir İlçesinde dolgu alanları, OSB yolu ve liman ile ilgili sorunların çözüm beklediğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ‘ya CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, İlçe Başkanı Mehmet Keskin, İşadamı ve Eski Belediye Başkan Adayı Emin Uludüz ve ilçe yöneticileri eşlik ettiler.

“BELEDİYE DOLGU ALANLARINI FAALİYETE GEÇİRMELİDİR”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Vakfıkebir ilçesi sahil yolu üzerinde sahip olduğu devasa bir alanın içerisindeyiz. Bu devasa alan Karadeniz sahil yolu yapıldıktan sonra birçok ilçede belediyelere devredilen bir alan. Vakfıkebir ilçemizde bu devasa alanın belediye’ye devri ile ilgili bir takım sıkıntılar olduğundan bahsedildi. Hükümet AK Parti de Belediye AK Parti de olduğuna göre bu sorunun çözümü çok daha kolay diye düşünüyorum. İstendiği anda bu sorun çözülür. Bu devasa alan 600 dönüm olduğundan bahsediliyor. Bu devasa alan Vakfıkebir Belediyesine devredilebilir. Bunu neden söylüyorum. Vakfıkebir denilince Türkiye’nin hemen her yerinde ilk akla gelen şey Vakfıkebir’in o mübarek ekmeğidir. Hepimizin yemeye doyamadığımız o lezzetli ekmeği. Türkiye’nin birçok iline gidin oralarda bakıyorsunuz tabelalarda Trabzon Vakfıkebir Ekmeği vardır yazar. Yol kenarlarında ekmek satış reyonları görürsünüz. Ama ne acıdır ki! Dünya markası Vakfıkebir Ekmeğimizin üretildiği, ortaya çıktığı, anavatanı dediğimiz Vakfıkebir topraklarında anayol kenarında bir tane ekmeğimizin satılabileceği, yoldan geçen araçların, otobüslerin durup o ekmeği alabileceği tesis ve alan yok. Sayın CHP Vakfıkebir İlçe Başkanımız Mehmet Keskin ve yönetim kurulu arkadaşlarımız bunu konuyu defalarca dile getirdiler. Buralarda muhakkak bir den fazla tesisin kurulması gerektiği, ilçedeki fırıncı esnaflarımızın da içinde bulunduğu bir yapı ile buradaki fırınlarımızın ürettikleri ekmeği bu alanlarda satılabileceği ve araçların durup bu mübarek ekmekleri ve yöresel ürünleri alabileceği tesislerin bu alanlarda mutlaka kurulmalıdır. Bu alanlar bu tesislerin yapılmasına çok uygun. Buradan sayın Belediye Başkanımızı ve buradaki yerel yöneticileri göreve çağırıyorum. Bu Vakfıkebir ilçemize değer katacak çok kıymetli bir öneridir. Bu önerilerimizi lütfen dikkate alsınlar. Vakfıkebir’in o mübarek ekmeğini tüm insanlarımızın almasını sağlasınlar. Ben Ankara’ya giderken burada yolun üzerinde durup bu ekmeği Vakfıkebir’den almak istiyorum. Benim gibi milyonlarca bu yoldan gecen insan gidip başka yerlerden ekmek almak zorunda kalıyorlar. Başka ilçelerde bu ekmeğin satışı yol kenarlarında yapılıyor da! neden anavatanı Vakfıkebir olan yerde yol kenarlarında satışı yapılmıyor. Bunu sorgulamamız lazım. Bu bir eksikliktir. İlçeye değer katacak bu eksikliği ilçe yöneticilerinin ivedilikle çözmesi lazım.”

“OSB’NİN YOLU İLE İLGİLİ BİR TAKIM SIKINTILAR VAR”

Milletvekili Ahmet Kaya, “Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgemiz ilçeye ve bölgeye çok ciddi anlamda bir değer katacak. Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesinin ilçeye kazandırılmasında öncü olan, emek veren, bu konuda mücadele eden kim varsa hepsine şükranlarımızı sunuyoruz. Teşekkür ediyoruz. Vakfıkebir ilçemizdeki temel sorunlardan bir tanesi de istihdamdır,  işsizliktir ve buna bağlı olarak yoksulluktur, geçim derdidir. Bu sorunları çözecek olan işte oradaki Organize Sanayi Bölgesidir. Organize Sanayi Bölgesinin yapılması için üzerimize hangi sorumluluk düşüyorsa, hangi nokta da hangi katkıyı vereceksek parti olarak bu desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Fakat OSB yolu ile ilgili bir takım sıkıntılar olduğunu yerinde yaptığımız tespitlerle gözlemledik. 30’a yakın hane halkı bu yol planlaması ile ilgili sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler bizlere. Yol güzergahının projesini 3 veya 4 defa planladıktan sonra değiştirdiler. Son nihaiyi plan olarak karar verilen yol güzergahı ile ilgili sıkıntı olduğunu gördük. Buradan ilgilileri ve yetkilileri göreve çağırıyoruz. Orada çok kıymetli bir eser ortaya çıkıyor. İlçemize değer katacak bir OSB yapılıyor. Ama bu yol konusundaki mağduriyetleri de giderebilirsek çok güzel bir iş yapmış olacağız. Emek verenlere de yapanlara da hep birlikte Allah razı olsun diyeceğiz. Bu yol sorununda yaşanan mağduriyetini de ortadan kaldırın diyorum.”

“OSB VE LİMAN AYRILMAZ BİR BÜTÜNDÜR”

Milletvekili Ahmet Kaya; “Arkadaşlar, tarihsel süreç, tarihsel bir isim Büyükliman. Nereden kaynaklanıyor. Karadeniz kıyılarındaki doğal liman özelliği taşıyan en özel ve güzel yerlerden birisi burası. Bu tarihsel sürecin buraya verdiği isim Büyükliman. Fakat o tarihsel sürecin ismine uygun bir liman gerçeğimiz maalesef yok. Buradaki limanımıza büyük tonajlı gemilerimizin girmesi ile ilgili bir takım sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Hemen yukarda Bir Organize Sanayi Bölgemiz yapılıyor. Organize Sanayi Bölgemizin 2 veya 3 yıl içerisinde bitirileceği ve faaliyete geçeceğini konuşuyorlar. Bizde diyoruz ki! Daha kısa sürede bitirilip ve oradaki OSB tesislerinin, oradaki kurum ve kuruluşların ürettiği ürünler limanımıza ulaşıp ve limanımızdan dünya pazarlarına satışı gerçekleşsin. Bu anlamda limanın bu bölgede işlevsel hale gelmesi, büyütülmesi ve bölgenin en önemli limanlarından biri haline getirilmesi içinde bütün yöneticileri ve yetkilileri göreve çağırıyoruz. Burası Büyükliman havzası ise buranın o tarihsel ismine uygun büyüklükte ve nitelikte bir limanın burada olması gerektiğini de hatırlatıyoruz.” Dedi.