Yüzlerce konuğun icabet ettiği icazet törenine Türkiye’nin önde gelen Vaizlerinden önemli yazı ve söylemleri ile büyük beğeni toplayan Nurettin Yıldız’da katılım göstererek programın onur konuğu oldu. Çok sayıda din adamanın katılarak Kuran’ı Kerim tilavetleri ve ilahilerle anlam kattığı törende konuşan Nurettin Yıldız Hoca böylesine anlamlı bir törende olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek ‘Yılmaz Karadeniz kardeşimizin evladı bizlerinde ufak katkıları ile çok önemli bir mertebeye yükseldi. Hayatının bir çok alanında büyük fedakarlıklar yapmak zorunda kalacak ama seçtiği yolun güzelliğini bilirse onu bu yola itenlere ömür boyu minnettar olacak. Muhammet Ali Karadeniz kardeşimiz bağlı olduğu imanını halatlarla bir limana bağlamış oldu.

Yolu mübarektir. Hafız olmak kolaydır ama hafızlığın özelliklerini yitirmeden onları taşıyarak ölmektir zor olan. Ben Muhammet evladımızda onu görüyorum. Muhammet kardeşimizin babası Yılmaz kardeşime, annesini, ablalarına kardeşlerine bu güzel ailelerine en güzel hissiyatımla dua ve tebriklerimi iletiyorum. Kıyamet günü Allah hafızların annelerine babalarına ne ikram edecekse ne reva görecekse Muhammet Kardeşimizin ailesine annesini babasına kardeşlerine de aynı şeyi reva görür inşallah. Buraya koşa koşa geldim. Bu törende olmak bir hafız daha bu kutsal yola kazandırmak çok ulvi bir olay. Allah ailesinden sizlerden razı olsun. Hepinize teşekkür eder hepinizi Allah’a emanet ederim’ dedi.

BAŞKAN KOLTUĞUNU ECE’YE DEVRETTİ BAŞKAN KOLTUĞUNU ECE’YE DEVRETTİ

Nurettin Yıldız hocam, davetimize icabet eden  hocalarımız, Metin Çağlar hocam,  komşularımız ailem babam, kardeşlerimiz, evlatlarımız,  bütün ailem komşularımız hoşgeldiniz, dostlarımız, kardeşlerimiz, hoş Safalar getirdiniz. Bu güzel merasimi onurlandırdınız, bizleri gururlandırdınız, yalnız bırakmadınız,  neşe kattınız. Allah hepinizden razı olsun. Bizi öylesine bahtiyar ettiniz ki bunu kelimelerle ifade etmek zor. Yeni hanemizi şenlendirdiniz. Çok mutlu olduk.

Buhari’nin bir sözü vardır ‘Sizin en hayırlınız Kuran’ı Kerim’i öğrenen ve öğretendir’.

Ben hafızlık merasimlerine gittiğim zaman tekbir sesleri ile Hâfızları kürsüye alırken hep acaba bizim de böyle bir hafızımız olacak mı benim evlatlarım da bu mertebeye kavuşacak mı der duygulanırdım.  Rabbime dua ettik. Rabbim duamızı kabul eyledi.   ailemize üç tane hafız nasip etti. Çok gururluyum. Mutluyum. Rabbime bizi bu günleri gösterdiği için ne kadar şükür etsem azdır.  Muhterem Nurettin Yıldız hocamızın dediği gibi hafız olmak çok kolay ama yürütmek yaşamak ve sonuçlandırmak zordur. Çok şükür.  Rabbim bizim ailemize bunu nasip etti. Hepimize güzel ahlakı mimarlığına maneviyatı olarak yaşamayı nasip eylesin.  Muhammet evladımız bu mübarek yolda bizden hep uzakta oldu. Dört sene önce Bu güzel mekanı Rabbimiz bize nasip etti bu mekanda biraz değişiklikler yaptık ve burada yaşamak için  kendimize bir yol çizdik. O zaman Muhammet’e  söz verdik.  Dedik ki burade sana bu mekanda güzel bir hafızlık merasimi yapacağız. İnşallah Allah nasip ederse ve bu mekanı bu evi yaptık bu hale bu Kemal’e getirdi Rabbimiz bize bunu nasip etti ve bundan sonra da hayatımızın sonuna kadar inşallah burada huzur ve sadece size İslam ahlakıyla yaşamayı Kur’an‘la yaşamayı nasip eder dua ederiz.  Rabbim güzele vesile oldu ve olunca da bunu burada bu tarihte düzenlemiş olduk. Yeni hanemizin açılışını da bu vesile ile gerçekleştirmiş olduk. Bunu bize  yaşattığınızdan dolayı Allah sizlerden de razı olsun. Geçmişlerinize rahmet olsun. Sizlere sağlık sıhhat hayırlı uzun ömür yaşamayı nasip etsin. Bütün dostlarımıza kardeşlerimize komşularımıza sonsuz şükranlarımı sunarım. Allah hepinizden razı olsun’ ifadelerini kullandı.

Hafız olan Muhammet Ali Karadeniz’in Kuran’ı Kerim tilavetinin ardındın misafirlere sunulan ikramla hafızlık töreni sona erdi.