Vakfıkebir Kaymakamlığı tarafından kamu kurumlarında çalışan personelin kan bağışında bulunması amacı ile Hükümet binası önünde Kızılay Kan aracı tarafından kan bağışı alındı.



Kan bulunamadığından yaşamını kaybeden kişiler açısından kan bağışı çok önemlidir. Tüm dünyada hastalıklar yada kazalar sonucunda, kan bulunamadığı için çok sayıda insan yaşamını kaybetmektedir. Kan bağışı, hem kan ihtiyacı olan kişiler, hemde bağışı yapan kişi açısından sağlıklı bir yapıya sahip olmak için çok önemlidir. Kan çok değerli bir ilaç gibidir ve sadece insandan temin edilebilmektedir. Bu bakımdan kan bağışının önemi yüksektir. Kış şartlarından dolayı kan bağışının azaldığı dikkate alınarak, İlimizde Türkiye Kızılayı tarafından yürütülmekte oan "Ulusal Güvenli Kan Temini Projesi" kapsamında ülkemizin ihtiyacı olan kan ve kan ürünlerinin temini için kan bağışı kampanyası düzenlendi.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Sayın Dr. Kerem Kınık 10 Ocak 2019 tarihinde Acil duyuru ile yurt genelinde kan stoklarımızın azaldığını, kan ihtiyacımızın arttığını belirtmişti. Bunun üzerine ilçe kaymakamlığı tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşları harekete geçirilerek kan bağışına destek verilmesi konusunda çağrıda bulunuldu. Yapılan çağrıya kulak veren kamu kurumları 42 ünite kan bağışında bulundular. Bu kampanyaya destek veren Vakfıkebir Gençlik Merkezide bu kampanyanın yaygınlaşması adına çalışmalarını artırdı. Kurumlar arasında ilk kan bağışını İlçe Jandarma Komutanlığı personeli İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz eşliğinde yaptılar.
Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupcu kan bağışı kampanyası ile ilgili yaptığı açıklamada; Kan Bağışı kampanyası dolayısı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı harekete geçerek gönüllü gençlerimizle birlikte yürüteceğimiz “Biz Bitti Demeden Bitmez” kampanyası başlatarak tüm Türkiye de gençlik merkezlerinin bu kampanyayı organize etmesini istedi. Bizde Vakfıkebir Gençlik Merkezi olarak bu kampanyanın yürütülmesi için üzerimize düşen görevi yerine getirdik dedi.