Vakfıkebir İlçe Müftülüğü tarafından, Kadir Gecesi dolayısıyla Merkez Yeni Camide icrâ edilecek olan "Kadir Gecesi Özel Programı"na kadın erkek tüm halkımız davetlidir.



Program, 31 Mayıs 2019 Cuma gününü 01 Haziran 2019 Cumartesi gününe bağlayan gece, yatsı, teravih ve vitir namazlarının kılınmasının ardından saat 22.30 çay ikramıyla başlayacak. Hatmi şerif okunması, kaza ve nafile (sevâbî) namazların kılınması, teheccüd namazı, tesbihat, tevbe ve istiğfar, tefekkür, duâ ve gecenin önemi bağlamında toplumsal hayatta dinin ehemmiyeti ile toplumsal sorunlara dinimizin getirdiği çözümlere ilişkin sohbet ile devam edecek. "Kadir Gecesi Özel Programı" saat 02.00'deki sahur ikramının ardından 03.00'te sabah namazının cemaatle kılınmasıyla sona erecek.
İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, programla ilgili yaptığı açıklamada; "Kadir Gecesi bin aydan hayırlı bir gece, ortalama bir insan ömründen çok daha fazla bir zamana denk gelen bir zaman dilimi. Böyle bir geceyi, Kur’an tilâveti, tevbe, istiğfar, duâ, tefekkür ve Kur’an’ın insan hayatındaki yeri ve önemi konusunda müzakere ile değerlendirmek önem arz etmektedir. Hayatın Allah’a adanması gerektiğine ilişkin neler yapılması gerektiği, bu konuda yaratıcı başta olmak üzere bütün varlık alemiyle iyi geçinmenin muhasebesini yapmak ve yöntemlerine odaklanmak, her Müslümanın farketmesi gerekli aslî görev olduğu düşünülmelidir. Gecenin ihyâsı ancak bu şekilde gerçekleşebilir. İslâm dünyası, aklî melekeleri kullanma ve tefekkür etmede, vazife tembelliği hatta ihmalinde bulunmaktadır. Oysa tefekkür etme ayrıcalığının, insanı diğer canlılardan ayıran en mühim vasıf olduğu bilinmektedir." dedi.