Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından ‘Mevlid-i Nebi Haftası’ etkinlikleri kapsamında kadınlara yönelik program düzenlendi.



Gençlik Merkezi Salonunda düzenlenen program, kısa bir açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal’ın salondan ayrılmasının ardından kadınlar arasında devam etti.
Kur’an-ı Kerim tilâvetini müteakip, programa konuşmacı olarak katılan Trabzon İl Müftü Yardımcısı Melek Menteşe, bu yılki Mevlid-i Nebi Haftası’nın ana teması olan ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ konulu konferansını sundu.
İl Müftü Yardımcısı Melek Menteşe, İslam’ın ilk günlerinde Peygamber Efendimiz (sav)’in yanında yer alan ve ilk iman edenlerin genç sahabeler olduğunu ifade ettiği konuşmasında, Hz. Peygamber’in gençlerle iletişiminden de örnekler vererek günümüz gençlerine yaklaşımımızda peygamberî bir metod kullanılması gerektiğinin önemini vurguladı. Program Kur’an Kursu Öğreticilerinden oluşan koronun seslendirdiği ilâhilerle devam etti. Yapılan duânın ardından İl Müftü Yardımcısı Melek Menteşe’ye çiçek takdimiyle program sona erdi.