Vakfıkebir İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri, "Trafikte Her Yıl Daha İyiye” sloganı çerçevesinde ilçe genelinde denetim gerçekleştirdi.

Vakfıkebir de jandarma ekipleri trafik kazalarının en aza indirilmesi amacıyla denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Vakfıkebir İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri ilçe genelinde” Trafikte Her Yıl Daha İyiye” sloganı kapsamında denetim gerçekleştirdi.

Vakfıkebir İlçe Jandarma Trafik Timlerince Ticari amaçla yolcu, yük ve eşya taşımacılığı yapan araçların 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğunu kapsamında denetimler yapan ekipler, aynı zamanda lastiklerin diş derinliklerinin mevzuata uygunluğunu da kontrol ettiler. Denetimlerde 335 araç kontrol edildi. Eksiklikleri bulunan sürücülere çeşitli miktarlarda idari para cezası uygulandı, kış lastikleri bulunmayan veya diş derinliklerinin uygun olmayan araçlar trafikten men edilerek, Kış lastiklerinin takılması hususunda izin belgesi düzenlendi.

Uygulama hakkında yapılan açıklamada, “Vakfıkebir İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince, trafik kazalarını engelleme veya en aza indirilmesi amacıyla İlçe genelinde vatandaşlarımızın güvenli ve emniyetli şekilde yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla denetimlere devam edileceği bildirilerek, güvenli ve kazasız yolculuklar dileriz” denildi. Ayrıca ekipler, sürücülere kış şartlarında araç kullanırken uyulması gereken kuralların yer aldığı broşür dağıttılar.